24 / 04 / 2024

Dünya Miras Komitesi doha toplantısı

Dünya Miras Komitesi doha toplantısı

UNESCO Dünya Miras Komitesine üye seçilen Türkiye, 25 Haziran'a kadar sürecek bu toplantıyla onlarca ülkeden başvuruların bulunduğu Dünya Mirası Listesi için ilk kez masanın diğer tarafında yer alacak.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği yönetimine girdi!

Çelik sektörü, dünya pazarlarında bundan böyle daha güçlü olacak. ÇİB Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği'nin icra komitesi üyeliğine seçildi.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Recep Altepe: Bursa evrensel bir değer!

Recep Altepe’yi ziyaret eden UNESCO Dünya Mirası Komitesi ülkelerinin daimi büyükelçileri ve UNESCO Genel Merkezi yöneticileri, kente bir kez daha hayran olduklarını söyledi.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Mimar Sinan'ın sergisi Tophana'de açıldı!

UNESCO, Dünya Miras Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kiptaş'ın işbirliğinde Tophane-i Amire'de düzenlenen Mimar Sinan sergisi açıldı.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Dünya Miras Komitesi doha toplantısı Haberi

Dünya Miras Komitesi doha toplantısı


Dünya Miras Listesi'ne eklenecek 1000'inci unsurun belirleneceği Dünya Miras Komitesi'nin Doha'daki 38'inci toplantısı başladı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komitesine üye seçilen Türkiye, 25 Haziran'a kadar sürecek bu toplantıyla onlarca ülkeden başvuruların bulunduğu Dünya Mirası Listesi için ilk kez masanın diğer tarafında yer alacak.


Dünya Miras Listesi'ne eklenecek 1000'inci unsurun belirleneceği bu toplantıda Türkiye'den de "Bursa ve Cumalıkızık" ile "Bergama" dosyaları görüşülecek. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, toplantının en önemli gündem maddesinin, dünya mirası kabul edilecek yeni unsurlarla Dünya Miras Listesi'ndeki miras sayısının bine ulaşması olduğunu bildirdi. Hem sayının bini bulması hem de kaydedilen bininci mirasın hangi ülkeden çıkacağının UNESCO için önemli bir süreç haline geldiğini söyleyen Oğuz, buna çok iyi hazırlandıklarını vurguladı....