19 / 04 / 2024

dünya şehircilik günü çanakkale belediyesi

dünya şehircilik günü çanakkale belediyesi

Dünya Şehircilik günü kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen konferansta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, öğrencilere Çanakkale Belediyesinin çalışmalarını anlattı...

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

TOKİ başvuruları 7 gün sonra başlıyor! Dar gelirliye 4 bin 850 lira taksitle ev müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi için başvuru dönemi 7 gün sonra başlıyor. Projeden 4 bin 848 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor...

Kom’dan Dünya Bikini Günü’ne özel dev kampanya: Bikini modellerinde yüzde 40 indirim! Bu fırsat kaçmaz!

İç çamaşırı ve mayo üretiminde yaklaşık 68 yıldır faaliyet gösteren Kom, 5 Temmuz gününe özel kampanya yaptı. Şirket, 5 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında alışveriş yapanlara yüzde 40 indiram yapacağını açıkladı.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel kampanya! Çay Makinesi ürünlerine büyük indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel indirim başladı. Peki Arçelik Dünya Çay Günü için hangi ürünlerde indirime gitti? Çay makinelerinin özellikleri Neler? İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

dünya şehircilik günü çanakkale belediyesi Haberi

dünya şehircilik günü çanakkale belediyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesiş (ÇOMÜ) GSF Necip Fazıl Kısakürek Salonunda 8 Kasım 2019’da düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İmar ve Şehircilik Müdürü M. Kemal Albayrak, belediye personelleri, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. ÇOMÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal'ın açılış konuşmasını yaptığı konferans, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın öğrencilere Çanakkale Belediyesi çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirme ile devam etti. 

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi’nde yer alan habere göre, konuşmasına 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutlayarak başlayan Başkan Gökhan; “Kent ne demek? Kent demek, medeniyet demek. O medeniyetin sürdürülebilir ve sağlıklı olabilmesi için de bir takım şartlar var. Bu şartların başında da planlama gelir. Belediyemiz bünyesinde beş şehir planlamacımız var. Bir Başkan Yardımcımız, bir müdürümüz ve 3...