19 / 04 / 2024

dünyadaki turist çeken yerler nereler

dünyadaki turist çeken yerler nereler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2013 yılında dünyadaki turist sayısının 2012'ye göre yüzde 5 artışla 1 milyar 87 milyon olarak açıkladı. 2013 yılında 2012'ye göre 52 milyon daha fazla kişi seyahat etti...

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan faiz ve enflasyın uyarısı: Muazzam dönemin sonu geldi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye ve dünya ekonomisinin geldiği nokta ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'de enflasyon dünyadaki seviyenin katbekat üstünde diyen Turan, "14 yıllık para politikası dönemi kapanıyor" uyarısı yaptı.

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Dünya Altın Konseyi'ne göre şu anda dünyada 53 bin ton altın mevcut. Eğer rezervlere yenileri eklenmezse bu miktar sadece 18 yıl, yani 2040 yılına kadar yetecek. Altın rezervlerinin düşmesi, doğal olarak fiyatların da yükselmesi anlamına geliyor.

Turner, dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sına imza attı!

ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firmaları arasında yer alan Turner'ın imzası dünya üzerindeki en yüksek 100 binadan 16'sında bulunuyor.

Dolar dünyadaki değerini kaybedecek mi?

Dünya parası konumunda olan ABD dolarının Rusya Ukrayna arasındaki savaştan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Amerika’nın Rusya’ya karşı sert yaptırımları, Çin başta olmak üzere ABD’ye hasım veya rakip ülkelerin dolardan kaçışını başlatacak mı?

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'den! 

Türkiye son yıllarda dev yatırımlı projelerle dünya çapında adından söz ettiriyor. İşte Türkiye'de son yıllarda tartışmalara konu olan dev projeler...

Konut yatırımında dünyanın en çok kazandıran kentleri!

Kovid-19 salgınına rağmen, yatırımcıların güvenli liman arayışının da etkisiyle gayrimenkule olan ilgi devam ediyor. Dünyadaki 45 küresel şehirdeki konut fiyatlarını izleyen endeks yükselirken, Avrupa başkentlerindeki gerileme yaşandı. 

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Milyarderler 8,5 trilyon dolara kadar düşüş yaşadı!

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve İsviçre merkezli UBS bankasının hazırladığı “Milyarderler Raporu 2019” yayınlandı. Dünyadaki milyarderlerin mal varlıkları, 2018'de 388 milyar dolar düşüş göstererek 8,5 trilyon dolara kadar indi...

dünyadaki turist çeken yerler nereler Haberi

dünyadaki turist çeken yerler nereler


Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2013 yılında dünyadaki turist sayısının 2012'ye göre yüzde 5 artışla 1 milyar 87 milyon olarak açıkladı. 2013 yılında 2012'ye göre 52 milyon daha fazla kişi seyahat etti. 


UNWTO'nun merkez binasında düzenlenen basın toplantısında verilen bilgilerde, dünya turizmin 2013'ün yılının beklentileri aştığına vurgu yapıldı. Bir çok ülke henüz göndermese de 2013 yılı rakamlarını genel anlamda açıklayan UNWTO'ya göre geçen yıl dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinde Fransa ilk sırada yer alırken, onu ABD, Çin, İspanya ve İtalya takip etti. Türkiye ise 2012'de olduğu gibi 6. sırada yer aldı. 


UNWTO'nun verilerinde dünyada en fazla turist çeken kıta Avrupa olmaya devam ederken, 2013 yılında 563 milyon turistin ''yaşlı kıtaya'' gittiği görüldü. Orta ve...