19 / 04 / 2024

dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi

dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin yeniden çizilen dünya haritasında, bu haritayı çizen etken ülkelerden biri olacağını söyledi.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Dünyanın en hızlı Apple cihazı duyuruldu! 8 Aralık 2022 fiyat listesi...

AnTuTu, Apple'ın en hızlı cihazlarının bir listesini yayınladı. Geçen ay hangi cihazlar iyi performans gösterdi?

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Banu Aslan Can: Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti. Banu Aslan Can,"Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz" dedi...

Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasına girmiştir. Hükümetlerimiz döneminde yabancılara satılan gayrimenkullerin tutarı, net 35 milyar dolara yakındır" dedi..

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

Dünyanın en hızlı araçları TEKNOFEST İstanbul'da yarışacak!

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu!

Gaziantep'de yer alan Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu.

Kentsel dönüşümün en hızlı yapılacağı bir döneme giriyoruz!

ADASO düzenlenen toplantıda imar barışı hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki,"Önümüzdeki dönem Türkiye'de artık kentsel dönüşümün en hızlı yapılacağı bir dönem içerisine giriyoruz" dedi...

Hyperloop dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olacak!

Dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olması planlanan Hyperloop'un ilk görüntüleri yayınlandı. Hyperloop araba ile 10 saatte gidilen mesafeyi 1 saate kadar indirebilecek.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi Haberi

dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin yeniden çizilen dünya haritasında, bu haritayı çizen etken ülkelerden biri olacağını söyledi.


Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesinin düzenlediği “Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeler” adlı değerlendirme toplantısına katıldı.


Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin reformlar gerçekleştiren bir ülke olduğunu belirtti.


Türkiye’nin reformlarda ve teşviklerde adımlar atan bir ülke haline geldiğini ifade eden Zeybekci, “Teşviklerle ve yatırımlarla ilgili Türkiye olarak, Ekonomi Bakanlığı olarak kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız, yeter ki siz bize ulaşın ve gelin. Verdiğimiz teşviklerle ve diğer gösterdiğimiz performansla Türkiye dünyanın 18., Avrupa’nın 7. büyük ekonomisi oldu” dedi.


Türkiye’nin 2015’te dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi olduğunu vurgulayan Zeybekci, şöyle konuştu:


“Bazılarının bir türlü görmek istemediği, sadece her sabah televizyon kanallarına çıkarak, içleri...