18 / 04 / 2024

duvar yalıtımı nasıl yapılır

duvar yalıtımı nasıl yapılır

İZODER Başkanı Levent Gökçe, küresel salgın karşısında çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin önemini anlattı.

Duvar mantolama nasıl yapılır?

Duvar mantolama nasıl yapılır?: Duvar mantolama uygulamasının aşamalarını aşağıda detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Bu işlem için öncelikle binanın gider boruları ve çanak antenleri gibi şeylerin sökülmesi gerekiyor...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Binalarda ses yalıtımı için geç değil!

İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor. 

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

ODE Yalıtım'a TAİDER'den büyük ödül!

ODE Yalıtım, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini desteklemek için hayata geçirilen Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı.

ODE Yalıtım ihracatta yüzde 30 büyüme hedefliyor! 

5 kıtada 70'in üzerinde ülkeye ihracat yapan ODE Yalıtım yıl sonu büyüme hedefini yüzde 30 olarak belirledi. İhracatlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım bu yılın ilk yarısında bütçe hedefini tutturdu. 

Kalekim Ultralastic ile güçlü ve hızlı su yalıtımı!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, sadece 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.

duvar yalıtımı nasıl yapılır Haberi

duvar yalıtımı nasıl yapılır

Isı yalıtımının sadece kış aylarında soğuk havaya karşı değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak öne çıktı. İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Başkanı Levent Gökçe, “Son kullanıcı için büyük önem arz eden ısı yalıtımı, binalarda enerji verimliliği sağlayarak aynı zamanda ülke ekonomisini de direkt etkiliyor. Ülke olarak binalarda kullandığımız enerji miktarı, toplam tükettiğimiz enerjinin çok önemli bir kısmını, yüzde 30’u aşmış durumda. Dolayısıyla yalıtımın hepimizi ilgilendiren ciddi bir boyutu var. Alacağımız önlemlerle hem yaz hem kış mevsiminde enerji savurganlığının önüne geçmemiz mümkün. Yalıtım uygulamaları ile doğalgaz ve elektrik tüketimini büyük ölçüde azaltabiliriz” ifadelerini kullandı.

Isı yalıtım kalınlıkları artırılmalı

Türkiye’de yalıtım hakkındakiyasal düzenlemeler ile enerji limitlerinin iyileştirilip AB seviyesine getirilmesinin enerji verimliliği için çok önemli...