25 / 04 / 2024

duvarları delikli yapı

duvarları delikli yapı

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcıyla ev yapıldı!

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle yapılmış ilk ev açıldı. 38 metrekare alana sakip tek katlı binanın duvarlarının ve kolonlarının yazılımı bir günü almadı.

Aksaray Özel Sema Anadolu Fen Lisesi'nin kaçak yapıları yıkılıyor!

Aksaray Belediyesi'nin ekipleri kaçak olarak yapılan paralel yapıya ait okulda bahçe duvarları ve içinde yer alan spor tesislerini yıktı. Özel Sema Anadolu Fen Lisesi’nin bahçe duvarlarını ve içinde yer alan spor tesisleri yıkıldı.

Muğla Dalaman'a 27 delikli golf sahası yapılacak!

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, 15 milyon dolarlık yatırımla, 27 delikli bir golf sahası yapmayı planladıklarını açıkladı.

Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi!

Yapımı milattan önce 2 binli yıllara dayanan Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi. Uzmanlar, müze olarak da hizmet veren tarihi yapıdaki çalışmalara tepki gösterdi

BTicino Axolute Swarovski ile duvarlarınıza mücevher ışıltısı!

BTicino, Axolute Swarovski serisi ile duvarlarınıza mücevher ışıltısını taşıyor. Her biri el yapımı anahtar prizler, Crystal ve Light Peach olmak üzere 2 seçenekle kullanıcılarının beğenisine sunuluyor

Nazilli Dereköy Çayı'nda çevre düzenlemesi yapıldı!

DSİ tarafından Dereköy Çayı'nın ıslah edilerek su akacak kısmında beton zemin ve kenar duvarları, çayın iki tarafında bulunan mevcut yolarda çevre düzenlemesi yapıldı.

Gümüşhane Torul Belediyesi alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor!

Gümüşhane Tuğrulbey Mahallesi TOKİ bölgesinde geçtiğimiz haftalarda yoğun yağıştan dolayı yıkılan duvarların onarımını tamamlayan Torul Belediye Başkanlığı ilçede alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun Çarşamba'ya 3 ayrı golf sahası yapılacak!

Çarşamba'ya 3 ayrı golf sahası yapılacak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesinde Akça Tarla yöresine 600 dönümlük alana 27 delikli 3 ayrı golf sahası yapılacağını açıkladı.

Gürsu TOKİ konutlarına yeni pazar yeri yapılıyor!

TOKİ konutlarında yapımına başlanan pazar yeri tamamlanıncaya kadar geçici olarak kullanılacak pazar yerini belirleyen Başkan Yıldız, "istinat duvarları ve şev yapımı bütün hızıyla devam ediyor" dedş

Beykoz’da kale gibi istinat duvarları yükseliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibi, mahallelerde yol yapım, bakım ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tehlike arz eden yerlere büyük ve sağlam istinat duvarları inşa ediyor.

İmarsız araziye ev yapılır mı?

İmar uygulaması geçmeyen toprak parçası olan arazilerin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu ya da işaretlerle belirleniyor. Peki, imarsız araziye ev yapılır mı?

duvarları delikli yapı Haberi

duvarları delikli yapı

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...