26 / 04 / 2024

Düzce Prefabrik Konutlar Yıkılıyor

Düzce Prefabrik Konutlar Yıkılıyor

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra Düzce'de depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandığı bildirildi

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

TOKİ Düzce Merkez başvuruları 14 Mart'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Merkez projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 14 Mart Pazartesi günü başlıyor.

TOKİ Düzce Merkez 100 bin konut kura çekimi bugün!

TOKİ Düzce Merkez 100 bin konut projesinde yer alan konutların hak sahipleri bugün yapılacak olan kura çekilişiyle belli olacak.

TOKİ Düzce Cumayeri projesinin kuraları çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Düzce'de hayata geçirilen konutların kura çekilişi gerçekleştirildi.

Düzce Gölyaka TOKİ 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesi projesi kapsamındaki konutlar bugün satışa çıktı.

TOKİ Düzce Şekerpınar 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Şekerpınar 2019 projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Düzce Gölyaka başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesinde yer alan konutlar için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli!

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Çelik aksamlı prefabrik konutlar, klasik betonarme sisteme göre daha uzun ömürlü, çürüme yapmaz ve deprem şartları dikkate alındığında betonarme yapılara göre çok daha güvenli." şeklinde konuştu...

TOKİ Düzce Camikebir kura çekilişi bugün yapılacak!

TOKİ Düzce Camikebir kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Projedeki konutların fiyatları 291 bin 527 TL ile 478 bin 193 TL arasında değişiyor.

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Düzce Camikebir Konutları son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 138 adet konut bulunuyor.

TOKİ Düzce Camikebir başvuruları başlıyor!

TOKİ Düzce Merkez Camikebir projesi için başvurular bugün başlıyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi 14 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Düzce Gölyaka Yazıpınar'da konut teslimleri başlıyor!

Düzce Gölyaka Yazıpınar'da konut teslimleri başlıyor, projede yer alan konutların teslimleri 6 Mart 17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Düzce'ye yeni itfaiye müdürlüğü inşa edilecek!

Düzce belediyesi itfaiye müdürlüğü için yeni bir proje geliştirdi. Buna göre, Düzce merkez ve kalıcı konutlar bağlantı noktasında yeni bir itfaiye merkezi oluşturulacak.

Düzce Prefabrik Konutlar Yıkılıyor Haberi

Düzce Prefabrik Konutlar Yıkılıyor

Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandı, kamu hizmetleri engellenmek istenen konut sakinleri ile ekipler arasında çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alındı.


Çay Mahallesi ve Kiremitocağı mahallelerinde bulunan 118 prefabrik konutun yıkımı için tanınan süre bugün sona erdi. Belediye, Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ve çevik kuvvet ekipleri, yıkım için prefabrik konutların bulunduğu bölgeye geldi. 


Konut sakinlerinin engelleme girişimlerine rağmen ekipler, tahliye edilen konutları yıkmaya, karara uymayan konutların da kamu hizmetlerini engellemek için elektrik ve suyunu kesmeye başladı. Bu sırada kamu hizmetlerinin engellenmesini önlemek için konutlarını çakmaklarla ateşe vermek isteyen bazı vatandaşları çevik kuvvet ekipleri engelledi. Arbede sırasında bazı konut sakinleri sinir krizleri geçirdi, konutlarının camlarını kıran 3 kişi de yaralandı. 


Yaralı konut...