24 / 04 / 2024

Düzcede Prefabrik Yıkım

Düzcede Prefabrik Yıkım

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra Düzce'de depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandığı bildirildi

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde...Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor. Söz konusu proje yarın saat 15:30'da ihaleye çıkıyor.

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar

Emekli ve memurlara büyük müjde! Maaş zamları kesinleşti! 2022 memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Ticaret  Limited Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mehmet Demirhan Süleyman Yalçın tarafından kuruldu.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzcede Prefabrik Yıkım Haberi

Düzcede Prefabrik Yıkım

Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandı, kamu hizmetleri engellenmek istenen konut sakinleri ile ekipler arasında çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alındı.


Çay Mahallesi ve Kiremitocağı mahallelerinde bulunan 118 prefabrik konutun yıkımı için tanınan süre bugün sona erdi. Belediye, Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ve çevik kuvvet ekipleri, yıkım için prefabrik konutların bulunduğu bölgeye geldi. 


Konut sakinlerinin engelleme girişimlerine rağmen ekipler, tahliye edilen konutları yıkmaya, karara uymayan konutların da kamu hizmetlerini engellemek için elektrik ve suyunu kesmeye başladı. Bu sırada kamu hizmetlerinin engellenmesini önlemek için konutlarını çakmaklarla ateşe vermek isteyen bazı vatandaşları çevik kuvvet ekipleri engelledi. Arbede sırasında bazı konut sakinleri sinir krizleri geçirdi, konutlarının camlarını kıran 3 kişi de yaralandı. 


Yaralı konut...