18 / 04 / 2024

ecrimisil ile kiranın farkı

ecrimisil ile kiranın farkı

Kiracı, gerçek veya tüzel bir kimseden taşınmaz mal kiralayan ve kira bedelini belirlenen tarihte ödeyen kimseye deniyor. Peki, ecrimisil aynı zamanda kira mıdır? Kiracı ecrimisil öder mi? İşte yanıtı..

Asya'nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!

Asya'nın yeni milyarderler başkenti belli oldu. Nikkei Asia basın kuruluşunun, merkezi Şanghay'da olan Hurun Araştırma Enstitisüne dayandırmış olduğu rapora Hindistan'ın Mumbai şehri toplamda 92 milyarderi ile Asya'nın yeni "zenginler başkenti" unvanına sahip oldu. 

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

Ünlem Grup, yeni gayrimenkul markası Usreal ile 100’ün üzerinde ofis açmayı planlıyor!

20 seneyi aşkın zamandır sigorta sektöründe yer alan Ünlem Grup, oluşturduğu yeni gayrimenkul markası Usreal ile bir sene içinde 100’ün üzerinde ofis açmayı hedefliyor.

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Maximum Kart ile 200 TL Maxipuan Kazanma Şansı! Temmuz Ayında İş Bankası'nın Muhteşem Kampanyası Hakkında Detaylar..

Temmuz ayına özel olarak, market alışverişlerine özel Maxipuan'larını katlayaca harika bir fırsat sunuldu. Maximum Kart ile yapacağınız alışverişlerinizde, 200 TL'ye kadar Maxipuan kazanabilirsiniz. İş Bankası, bu  alışverişlerde toplamda müşterilerine 200 TL kazandıracağını duyurdu. 

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Bu aspiratör ile mutfağınız kötü kokulardan arınsın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Çeşit çeşit yemek yapayım ancak kokuları birbirine karışmasın diyenler için Simfer,çift motorlu hava transfer gücü teknolojisi ile mutfaklardaki kötü kokuyu yok ediyor. Tek kasetli filtre özelliğine sahip aspiratör özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Yoğurt yapma özelliğine sahip çift bölmeli fırın ile tanışın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanmak için tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ön plana çıkıyor. 

Yemek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Yeni mutfak yardımcınız ile tanışın! 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta yemek yapmaya yetişemiyorum bana bir yardımcı lazım diyenler için Tefal, 8  kişiye yetecek kapasiteye sahip, çeşitli yemekleri minumum yağ ile hazırlayan ısı ayarlı fritöz ürününe mutfaklarınızda yer açın. İşte ürün hakkında merak ettikleriniz ve fiyat listesi.

Fiyatları ile mutfaklarınıza en uygun bulaşık makineleri Bosch'ta! 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Her bütçeye uygun bulaşık makineleri sunduğu özellikler ile her kadının mutfağında görmek isteyeceği bir ürün.

ecrimisil ile kiranın farkı Haberi

ecrimisil ile kiranın farkı

Kiracı ecrimisil öder mi?

Kiracı, gerçek veya tüzel bir kimseden taşınmaz mal kiralayan ve kira bedelini belirlenen tarihte ödeyen kimseye deniyor. Kira bedeli de taşınmazın türüne göre piyasa koşullarında tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre belirleniyor.


Ecrimisil ise; hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki, kiracı ecrimisil öder mi?


Ecrimisil ve kira birbirine karıştırılan iki terim olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, ecrimisil kira olmayıp, haksız işgal tazminatı oluyor ve geriye dönük olarak hesaplanıyor.


Ecrimisil ile kiranın farkı:

Kirada, kiracı ile kiraya veren hukuka uygun olarak, karşılıklı irade açıklamaları ile bir bedel...