20 / 04 / 2024

EDGE Ön Sertifikası

EDGE Ön Sertifikası

Mint Çağlayan projesi, Dünya Bankası kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen EDGE sertifikasını almaya hak kazandı.

Yatırımcılar borsada altın sertifikasına saldırdı: Gram altın karşısında yüzde 17 primlendi! Mantıklı yatırım mı?

Altın sertifikası ile spot gram altın yatırımına ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Ekonomist İris Cibre, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda altın sertifikası ile spot gram altını karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Altın makas açılıyor! Piyasada altın alıp satmak da zorlaştı!

Döviz kurlarından sonra altın fiyatlarında da makas açıldı. Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikası ile Kapalıçarşı’daki gram altın fiyatları arasında makasın giderek açıldığını söyleyen uzmanlar, bu koşullarda altın alım satım koşullarının zorlaştığına dikkat çekiyor.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Altın sertifikası gram altın farkını açtı! Al sat yapmak isteyenler dikkat! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı!

Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark gittikçe açılmaya başladı. Altın almak isteyen yatırımcılar rakamlar karşısında ağzı açık kaldı.

Yatırımcı altın sertifikasına hücum etti! Fiziki altın ile sertifika arasında makas açıldı!

Gram altın ile borsada işlem gören altın sertifikası arasındaki makas açıldı. Gram altının spot piyasadaki değeri ile altın sertifikasının borsadaki değeri arasında yüzde 7-8'e varan farklar oluştu.

İslam Memiş 'Çok daha avantajlı' diyerek gram altınla ilgili yeni tavsiye verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Darphane'nin yeni altın sertifikası uygulaması için çarpıcı bir uyarı yaptı. Memiş, 'gram altın' yatırımcısına yarayacak o alternatifi de paylaştı. İşte tüm detaylar...

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin yüksek dolar ve enflasyona karşı mücadele için atılacağını açıkladığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, 'Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır' açıklaması yaptı.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı...

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 0,50 kupon ödemeli 18 bin 172 kilogram altın karşılığı altın tahvili, 6 ayda bir yüzde 0,50 kira ödemeli 7 bin 552 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi...

EDGE Ön Sertifikası Haberi

EDGE Ön Sertifikası

Mint tarafından hayata geçirilen Mint Çağlayan projesi Türkiye’de, Dünya Bankası kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen EDGE sertifikasını almaya hak kazanan ilk konut projesi oldu.  


Mint Çağlayan tasarım aşamasından itibaren enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli kullanacak şekilde planlandı. Proje Enerji ve Su kategorisinde yüzde 30’a varan, hammadde kategorisinde ise yüzde 51’e varan tasarruf elde ederek EDGE sertifikasını aldı. 


Yıllık 620 TL'lik enerji tasarrufu 

Mint Çağlayan projesi 2018'in Eylül ayında teslim edilecek. Mint Çağlayan EDGE sertifikasıyla birlikte sektörde örnek olmayı hedefliyor. 


Türkiye'de EDGE ön sertifikasını almayı başaran ilk konut projesi olan MİNT Çağlayan, tasarım aşamasından itibaren yapılan yatırımlar sayesinde aylık ortalama 50 TL, yıllık ise ortalama 620 TL enerji faturası tasarrufu sağlayacak.