23 / 04 / 2024

Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya

Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirtti. Eroğlu, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya'yı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Geçen yıl meyve sebze ihracatında zirveyi zorlayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl miktarı daha da artırarak 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

İhracatı 441 milyon dolar kazandırdı!

Amerika kıtasına çekirdek üzüm ihracatında rekor seviyeye gelindiğini anlatan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden İzmir Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya Haberi

Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya'yı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, İstanbul ve Ankara'daki barajların doluluk oranı ile ilgili son durumun sorulması üzerine, "İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Bazılarında ise dolu savaktan taşmaya başladı. Diğer bölgelerde ise yağışlar devam ediyor. Barajlardaki seviyeler iyi. Herhangi bir risk yok. Mesela İstanbul'da susuzluk olacak dendi eline her metreyi alan barajdaki su seviyesini ölçmeye gitti ama biz, dedik susuzluk çektirmeyeceğiz. Biliyorsunuz geçmişte 1994 öncesi Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden önce İstanbul'da haftada bir su veriliyordu. 15 günde bir verilen yerler bile vardı. O zaman 6,5 milyonlu İstanbul'da su yoktu ama şimdi 15 milyonlu İstanbul'a...