17 / 04 / 2024

Ege Maden İhracatçıları Birliği toplantıları

Ege Maden İhracatçıları Birliği toplantıları

Üyelerinin yoğun olduğu illerde bölgesel istişare toplantıları düzenleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, 9 Aralık 2014 tarihinde maden kanununda yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere bütün üyelerinin katılımıyla İzmir'de toplanacak.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıyarak, Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı. 

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Geçen yıl meyve sebze ihracatında zirveyi zorlayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl miktarı daha da artırarak 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.

İhracatta finansman sıkıntısı patladı: İhracatçılar can çekişiyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, finansmana erişimde sorunlar olduğunu dile getirdi. Gültepe, “Farklı endişelerle kredi kaynaklarını dövize çevirenler olabilir. Ancak bu endişeli azınlığın yaptığı yanlışların cezasını bütün ihracatçılarımızın ödemesi doğru değil” dedi.

İhracatı 441 milyon dolar kazandırdı!

Amerika kıtasına çekirdek üzüm ihracatında rekor seviyeye gelindiğini anlatan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği toplantıları Haberi

Ege Maden İhracatçıları Birliği toplantıları


Ege Maden İhracatçıları Birliğinin Swissotel'de yapacağı toplantıda, maden kanununda yapılacak değişiklik yanında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca uygulanmakta olan arazi bedellerine ilişkin hususlar da görüşülecek. 


Büyük fırsat

3213 Sayılı Maden Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı'nı üyeleriyle paylaşan Ege Maden İhracatçıları Birliği, toplantıya üyelerinin yoğun katılımını bekliyor.

Madencilik sektörünün sürekli dirsek temasında olduğu Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin uzun aradan sonra bu toplantıda bir araya geleceğini ifade eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya "Bu klasik tarzda bir bilgilendirme toplantısı olmayacak, maden kanununda yapılacak değişiklikler ve orman arazi bedellerine ilişkin görüşü olan, bu konularda sıkıntı çeken üyelerimizin hepsi görüşlerini doğrudan Çalıştay yaparak konunun muhataplarına aktarabilecek. Bu bizler için, tüm madenci firmalarımız...