29 / 03 / 2024

ege üniversitesi aliağa meslek yüksekokulu nerede

ege üniversitesi aliağa meslek yüksekokulu nerede

Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden İzmir'in Aliağa ilçesi, müstakil bir meslek yüksekokuluna kavuştu. Ege Üniversitesi Senatosu'nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

Ege Üniversitesi Millet Bahçesi ile ilgili 9 soru!

Ege Üniversitesi yerleşkesinde yapılacağı açıklanan millet bahçesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Üniversitesi Hastanesi yerinde yenilenecek!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, "Hastanemizin yerinde yenilenmesi ve merkez ameliyathanemizin açılması amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütçe ayrıldı." dedi.

Olgun Atila'dan ' Ege Üniversitesi Millet Bahçesi' açıklaması!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Üniversitesi koruluğuna millet bahçesi yapılacağını ilan etmesi üzerine bazı açıklamalarda bulundu.

Ege Üniversitesi’nin koruluğu ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi açılacağını söylemesi üzerine çalışmalar başlatıldı.

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

Emlak Konut Aliağa'da yeni proje mi yapacak?

İzmir Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi.

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü Aliağa'da kurulacak!

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Ege Üniversitesi Emlak Konut'a verilecek iddiası!

İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Ege Üniversitesi’nin Bornova’daki kampüs alanın Emlak Konut'a tahisis edileceğini ve kampüsün Kemalpaşa'ya taşınacağını iddia etti.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

ege üniversitesi aliağa meslek yüksekokulu nerede Haberi

ege üniversitesi aliağa meslek yüksekokulu nerede


Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden İzmir'in Aliağa ilçesi, müstakil bir meslek yüksekokuluna kavuştu. Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu'nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Aliağa’da halen EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu’na bağlı yedi bölümdeki eğitimler, Ekim 2014’ten itibaren Aliağa Meslek Yüksekokulu adı altında verilmeye başlanacak.


Aliağa Belediyesi tarafından otogar olarak yapılan bina, protokolle üniversiteye verilerek yerleşkeye dönüştürüldü. 2007-2008 öğretim yılında EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi'nde eğitim başladı. Halen Kimya, Makine ve Elektrik branşlarının örgün ve 2. öğretim olarak altı bölümüyle Metalurji örgün eğitimi veriliyor. Meslek yüksekokulunun, Aliağa’nın bir sanayi şehri olması sebebiyle yakın gelecekte “Aliağa Teknik Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor.


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaptığı açıklamada...