25 / 04 / 2024

ekonomik büyüme tahminleri

ekonomik büyüme tahminleri

AB tarafından, "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar" raporu yayımlandı. Raporda Türkiye ekonomisinin geçen sene koronavirüs salgınına rağmen yüzde 1,8 büyüme gösterdiği. Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5,2, 2022 yılında da yüzde 4,2 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme beklendiği gibi gerçekleşti!

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte, beklendiği gibi senelik yüzde 2.1 olarak kaydedildi.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

ekonomik büyüme tahminleri Haberi

ekonomik büyüme tahminleri

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 Euro Bölgesi ekonomisi büyüme tahminini yüzde 4,3'e yükseltti.

AB Komisyonu tarafından, "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar" raporu yayımlandı. "Kolları sıvama" başlıklı raporda, AB ekonomisinin 2021 yılında yüzde 4,1, 2022'de de yüzde 4,4 oranında büyüyeceğine dair öngörüler yer alıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AB Komisyonu'nun bir önceki "Kış" raporunda ise 2021 yılında AB ekonomisinin yüzde 3,7, Avro Bölgesi'nin de yüzde 3,8 büyüyeceği tahmini yer almıştı. AB Komisyonu'nun bir önceki "Kış" raporunda 2021'de AB ekonomisinin yüzde 3,7, Euro bölgesinin ise yüzde 3,8 büyüyeceği öngörülmüştü.

AB ekonomisi koronavirüs salgını nedeniyle yüzde 6,1 Avro Bölgesi de yüzde 6,6 oranında daralmıştı. Raporda, bu yıl Avrupa'nın başat ekonomisi Almanya'nın yüzde 3,4, Fransa'nın yüzde 5,7, İtalya'nın yüzde 4,2, İspanya'nın yüze 5,9, Hollanda'nın yüzde 2,3, Belçika'nın...