25 / 04 / 2024

Ekonomiye duyulan güven

Ekonomiye duyulan güven

Darbe girişimine kalkan olan Türk halkının ekonomiye duyduğu güven kredileri artırdı.15-21 Temmuz'da krediler 27.4 milyar artışla 1.6 trilyona çıktı. Reel sektör, gıdadan tekstile, teknolojiden inşaata kadar satışın durmadığını, yatırım planlarının sapmadığını bildirdi.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Ekonomik güven endeksi Ocak ayı itibari ile 99,3 olurken, Şubat ayın itibari ile yüzde 0,3 oranında düşüşle 99,1 değerine geriledi. 

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ekonomiye güven nisanda azaldı!

Ekonomik Güven Endeksi nisanda mart ayına göre yüzde 5 gerileyerek 93.9 seviyesine düştü.

Ekonomiye güven kasımda geriledi!

Ekonomik güven endeksi kasım ayında aylık bazda yüzde 3.5 geriledi ve 89.5 olarak gerçekleşti.

Almanya'da Kovid-19 vakalarındaki artışla ekonomiye güven geriledi!

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da, koronavirüs vaka sayısındaki artışla geçen aya göre 21,3 puan azalarak 56,1 puana düştü.

Ekonomiye güven normalleşme süreciyle yükseldi!

Kovid-19 ile mücadelede normalleşme adımlarının atıldığı haziran ayında, ekonomiye güven yüzde 19,1 artışla 73,5'e çıktı.

Ekonomiye güven 20 ayın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi, hükümetin ve ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve uyguladığı politikalarla ocak ayında 97,1'e yükseldi.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 11,8 puan artışla yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 93,8'i gördü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Ekonomiye güven artıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayi üretimi ve siparişler, kapasite kullanımı ve ekonomiye olan güven artıyor. Üretim öncülüğünde daha güçlü büyüme için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ekonomiye güven kredileri artırdı!

Darbe girişimine kalkan olan Türk halkının ekonomiye duyduğu güven kredileri artırdı.15-21 Temmuz'da krediler 27.4 milyar artışla 1.6 trilyona çıktı. Reel sektör, gıdadan tekstile, teknolojiden inşaata kadar satışın durmadığını, yatırım planlarının sapmadığını bildirdi.

Üsküdar Hava Lojmanları ihalesi ekonomiye duyulan güveni gösterir!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ arsası ihalesini kazanan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “75 şirket, 45 konsorsiyumun katıldığı bu ihale Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

Gayrimenkul sektörüne güven kısmen iyimser!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 yılı 3. çeyrek dönem sonuçları açıklandı.Sektöre duyulan güvenin gelecek 3 aylık dönemde “kısmen iyimser” olduğu görüldü.

Ekonomiye duyulan güven Haberi

Ekonomiye duyulan güven

Türkiye'de darbe girişimiyle ekonomiyi sekteye uğratmak isteyenlere inat, tüketici satışları ve yatırım hedefleri sapmadan devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) günlük yayımladığı bankacılık bültenlerine göre, 15 Temmuz’da 1 trilyon 573 milyar lira olan krediler toplamı, 21 Temmuz itibariyle 1 trilyon 600 milyar liraya yükseldi. Böylelikle 6 günlük sürede kredi artışı 27.4 milyar lira yükselmiş oldu. Bu kapsamda 15 Temmuz itibariyle 1 trilyon 585 milyar lira olan krediler18 Temmuz’a 1 trilyon 583 milyara çıktı.


KREDİLER 1.6 TRİLYON LİRA

Bu rakam 21 Temmuz’a gelindiğinde ise toplam 1 trilyon 600 milyar liraya ulaştı. Mevduatlar da yükseldi. Yine 15 Temmuz itibariyle 1 trilyon 402 milyar lira olan mevduat, 21 Temmuz’da1 trilyon 426 milyara ulaştı. Öte yandan İnşaattan otomotive, teknolojiden gıdaya kadar iç piyasaya...