26 / 04 / 2024

eksik tapu harcı pişmanlık beyannamesi

eksik tapu harcı pişmanlık beyannamesi

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Tapu harcı ödemelerine dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı takibinin sürdüğünü, tapu harcının eksik yatırılmasından kaynaklanan vergi cezalarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu harcının eksik ödenmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası 2016 ne kadar?

eksik tapu harcı pişmanlık beyannamesi Haberi

eksik tapu harcı pişmanlık beyannamesi

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Gayrimenkullerin satış sürecinin tamamlanabilmesi için taraflar tapu harcı ödemek ile mükellef oluyor. Bu harç gerçekleşen satış bedeli üzerinden ödeniyor.


Tapu harcı oranı binde 20 olarak belirleniyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Böylece toplamda binde 40 oranında tapu harcı ödenmiş oluyor.


Kimi zaman satıcı ve alıcılar satış bedelini olduğundan daha düşük beyan ederek, tapu harcını da olduğundan daha az miktarda ödüyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından tespiti halinde vergi cezası kesiliyor.


Yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor.  Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın yüzde 25’i oranında vergi ziyaı cezası...