16 / 04 / 2024

ekspertiz raporunda bulunması gerekenler

ekspertiz raporunda bulunması gerekenler

Ekspertiz raporları bankadan görevlendirilen eksperler tarafından hazırlanıyor. Banka kendi eksperini gönderdiği gibi müşteri kendi eksperini kendi de seçebiliyor. Peki, eksperlerin hazırladıkları ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Alarko GYO Sarıyer Maslak Arsası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Sarıyer Maslak Arsası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Çankaya Ankara Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Çankaya Ankara Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Karaköy Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Karaköy Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Saf GYO Üsküdar İlçesi 4 Bağımsız Bölüm ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Üsküdar İlçesi 4 Bağımsız Bölüm ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Akasya Kent Etabı ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Akasya Kent Etabı ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Akasya Sosyal Tesis ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Akasya Sosyal Tesis ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Rozi Fabrika Binası ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Rozi Fabrika Binası ekspertiz raporunu yayınladı.

360 Ekspertiz Değerleme Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

360 Ekspertiz Değerleme Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Hüseyin Karagül ve Celi Taşkıran imzasıyla kuruldu.

Reysaş GYO 2016 yılı gayrimenkul ekspertiz raporlarını yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Reysaş GYO 2016 yılı gayrimenkul ekspertiz raporlarını yayınladı.

Dre Otomotiv Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Dre Otomotiv Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi bugün Sertan Usta ve Emrah Çınar ortaklığında 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de kuruldu.

Özderici, Yapıkredi Plaza'nın revize ekspertiz raporunu yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Beşiktaş'taki Yapıkredi Plaza'nın bağımsız bölüme ait 2015 yılı Revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Nuvo Dragos Projesi'nin revize ekspertiz raporu yayınlandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Maltepe'deki Nuvo Dragos Projesi'nin 2015 yılı revize ekspertiz raporunu yayınladı.

ekspertiz raporunda bulunması gerekenler Haberi

ekspertiz raporunda bulunması gerekenler

Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Konut ekspertizi, konut kredisinde zorunlu bir aşama olarak karşımıza çıkıyor.  Gayrimenkul ekspertizi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılan konutun değer tespit süreci olarak belirleniyor. Tespit edilen gayrimenkulün değeri doğrultusunda, banka tüketiciye vereceği kredi miktarını belirleniyor. 


Konut ekspertiz raporu konut kredisi miktarının belirlenmesi için konutun değer tespitinin yapılması şeklinde oluyor. Konusunda uzman ve lisanslı gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı bu ekspertiz raporuna göre kredi verecek olan kurum miktara karar veriyor. 


Ekspertiz raporların da  gayrimenkulün değerini düşürebilecek olası ihtimaller listeleniyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir değerlendirmeye de yer veriliyor.


Yanlış olduğu düşünülen ekspertiz raporlarına düzeltilmesi için itiraz edilebiliyor.  Müşteriler ekspertizlere ve bankaya dava açarak ekspertiz...