18 / 04 / 2024

Ekspertiz raporunda neler yazar

Ekspertiz raporunda neler yazar

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Çed raporunda olması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım kabul ediliyor. Peki, çed raporu nasıl hazırlanır? Raporda neler olması gerekenler neler? İşte, Çed raporunda olması gerekenler!

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporunda revizyon şart!

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Ekspertiz raporu için gereken belgeler!

Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru esnasında bazı belgeler isteniyor. Peki, ekspertiz raporu için gereken belgeler neler?

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

ÇED raporunda bulunması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED); belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED raporunda bulunması gerekenler neler?

Saf GYO Rozi Fabrika binası ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Rozi Fabrika binası ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Akasya Koru ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akasya Koru ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı.

Saf GYO Fecir İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fecir İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı.

Ekspertiz raporunda neler yazar Haberi

Ekspertiz raporunda neler yazar

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporu, konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen bir rapor olarak tanımlanıyor. Belirlenen değer ölçüsünde bankalar kredi şartlarını düzenleyerek konut kredisi oluşturuyor. 


Konut kredisi kullanımında devreye giren ekspertiz raporu, satın alınmak istenilen evin belirli özelliklerinin göz önünde bulundurulması sonucu düzenleniyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporunda, konutun ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlarının olup olmadığı,inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi özelliklere yer veriliyor. 


Raporda gayrimenkulün değerini düşürebilecek ihtimallerde sıralanıyor. Ekspertiz raporunda o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili değerlendirmelere yer veriyor. 


Konut kredisi kullanılabilmesi için  kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Ayrıca kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. Başvuru yaparken bazı belgeler...