28 / 03 / 2024

Ekspertiz raporunun hazırlanması

Ekspertiz raporunun hazırlanması

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu neden alınır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. Peki, ekspertiz raporu neden alınır?

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Ekspertiz raporu nasıl yapılır?

Konut satın alırken konut kredisi kullanmak istediğinizi farz edelim. Konut kredisi için bir bankaya başvuru da bulunmanız gerekiyor. Banka evinizi inceleme için bir ekspertiz gönderiyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl yapılır?

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlanması için 7 maddelik önerilerini sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlıklı olması için 7 maddelik önerisini sosyal medya hesabından paylaşarak bir isyan çağrısı yaptı.

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!

TÇMB öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’nin lider sivil toplum örgütleri, “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” hazırlanması konusunda güçlerini birleştirecek.

Müzelerde deprem hazırlığı nasıl yapılmalı?

Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, kentte bulunan müzelerin; beklenen İstanbul depremine şimdiden hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ 100 proje için tanıtım dosyası hazırlatacak! İhalesi yarın!

TOKİ Tarafından Yapılacak 100 Projenin Çevresel Etki Değerlendirmelerinin Yapılarak Proje Tanıtım Dosyalarının Hazırlanması 2. Paket Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

Ekspertiz raporunun hazırlanması Haberi

Ekspertiz raporunun hazırlanması

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

İpotek tesisi gerçekleşecek olan gayrimenkulün eksper adı verilen uzman kişiler tarafından taşınmaz bilgilerinin, takyidatların, yaş ve konum gibi özelliklerinin belirtildiği ve taşınmazın değerinin belirlenmesini sağlayan işleme ekspertiz süreci deniyor. 


Ekspertiz raporu kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Banka bu rapora göre taşınmazın krediye uygun olup olmadığı, hangi miktarda kredi kullandırılabileceğini belirliyor. Oysa nakden satın alınan gayrimenkullerde böyle bir zorunluluk bulunmuyor. 


Konut kredisi kullanımında devreye giren ekspertiz raporu, satın alınmak istenilen evin belirli özelliklerinin göz önünde bulundurulması sonucu düzenleniyor. Peki, Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?


Ekspertiz raporunun hazırlanması... 

Evin inşaat halinde olup olmadığı, şayet inşaat halinde ise yüzde kaçının tamamlanıp tamamlanmadığı ve inşaat maliyeti, konutun bulunduğu il, ilçe ve mahalle, konutun metrekaresi ve özellikleri, konut çevresindeki evlerin değerleri, konutun...