27 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?



Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 


Kredi miktarının belirlenmesinde rol oynayan bu önemli işlemin nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, mortgage başvurusu yapanların bu süreçten hasarsız çıkması için önem teşkil ediyor. 


Konut kredisi başvurunuz değerlendirilirken birçok etken göz önünde bulunduruluyor. Bunlardan biri de satın alacağınız konutun yasal değeri olarak biliniyor. Çünkü kullanacağınız kredi, satın alacağınız evin değerinin sadece yüzde 75'ini kapsıyor. 


Ekspertiz raporu kullanabileceğiniz kredi miktarını belirleyeceğinden rapor aşamasından önce değerlendirmenin neye göre yapıldığına mutlaka bilmeniz gerekiyor. aporda eksper tarafından araştırılacak unsurlar aşağıda yer alıyor;


–  Binanın kimliği / açık adresi

–  Kime ait olduğu / Türü

–  Kaç katlı, kaç yaşında olduğu

–  İmar durumu

–  Gayrimenkulun fiziki durumu

– İtibar



Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 ile 3 iş günü arasında ulaşıyor.  Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebiniz onaylanırsa kredinizin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor. 



Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön