18 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu dilekçe örneği

Ekspertiz raporu dilekçe örneği

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği!

Kat mülkiyeti, inşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bağımsız bölümleri üzerinde bir dilekçe ile yapılan başvuru sonrasında kurulabiliyor. İşte kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği..

Çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği!

Taşınmaz malın boş olması halinde çevre temizlik vergisinden de muaf olunuyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile buranın kullanılmadığının belirtilmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği..

Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği!

Taşınmaz malların satılması halinde yeni malik, belediyeye beyanname verirken, eski malik de çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe verebiliyor. İşte çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği..

Emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği!

200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği..

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği!

Emlak vergisi muafiyet koşullarını taşıyan kimselerin dilekçe örneği ile bağlı oldukları belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. İşte emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği 2015..

Tapu tescil davası dilekçe örneği!

Tapu tescil davası, tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi tarafından bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu tescil davası dilekçe örneği..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Elektrik aboneliği için dilekçe örneği!

Elektrik aboneliği almak için gerekli belgeler ve bir başvuru dilekçesi ile müracaat ediliyor. Müracaatlar ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor. İşte elektrik aboneliği için dilekçe örneği..

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ekspertiz raporu dilekçe örneği Haberi

Ekspertiz raporu dilekçe örneği

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenlerin ev için ödenmesi istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak yükselebiliyor ya da düşebiliyor.  


Alacağınız ev piyasa değerinden düşükse evin neredeyse tamamına kredi çekebileceğiniz gibi, ev piyasa değerinden pahalıysa  daha fazla peşinat vermeniz gerekebiliyor.


Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 


Kredi miktarının belirlenmesinde rol oynayan bu önemli işlemin nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, mortgage başvurusu

yapanların bu süreçten hasarsız çıkması için önem teşkil ediyor.


Konut kredisi başvurunuz değerlendirilirken birçok etken göz önünde bulunduruluyor. Bunlardan biri de satın alacağınız konutun yasal değeri olarak biliniyor.  Çünkü kullanacağınız

kredi, satın alacağınız evin değerinin sadece yüzde 75’ini kapsıyor. 


Konut satın alınırken kredi kullanılmak isteniyorsa bir bankaya...