29 / 03 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.



Konut kredisi başvurusuna onay verilmesinden sonra banka gayrimenkulün değer tespiti için ekspertiz raporu istiyor.  Gayrimenkulün değer tespitinin ortaya çıkarılması için hazırlanan ekspertiz raporunu uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor.

Ekspertiz raporu yenileme

Konut kredisi ekspertiz raporunun 6 ay ile 1 yıl arasında yenilenmesi gerekiyor. Sürenin geçmesi durumunda raporunun yeniden hazırlatılması, taşınmazın değerinin güncelliği için yararlanıyor.

Ekspertiz raporu özellikleri

Ekspertiz raporunda, gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi özellikler yer alıyor.

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz etme hakkı bulunuyor. Ekspertiz raporunun iptal edilmesi için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor. 

Davanın ardınan mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip incelemeler gerçekleşiyor. İncelemelerin ardından yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)

Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:

Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)
 


Geri Dön