14 / 12 / 2025

elden kiraya ceza

elden kiraya ceza

Aylık tutarı 500 lira ve daha fazla olan konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının bankaya ödenmesi zorunlu olup; elden kira ödemenin cezası nedir?

Avukat Begüm Ece Pazarcı: Kiracı ve kiraya veren arasında ceza davaları olması hâlinde tahliye kararı verilmelidir!

Avukat Begüm Ece Pazarcı yaptığı paylaşımda “Kiracı ve kiraya veren arasında ceza davaları olması hâlinde, kira İlişkisi çekilmez hâle geleceğinden tahliye kararı verilmelidir.” dedi.

İş yerini kiraya verecekler dikkat! Ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda iş yerlerinin kiraya verilirken, miktar sınırlaması olmaksızın iş yerinizin, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini banka ve benzeri finans kurumları veya posta idareleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

IBAN vermeyen ev sahipleri yandı! Kirayı elden alanlara resmen ceza yağacak!

Yeni düzenlemelerle beraber kira ödemeleri konusunda önemli değişiklikler yürürlüğe girerken, kirayı elden alana da verene de ceza verilecek. Peki elden kira ödemenin cezası ne kadar? 

Artık kiracılar da elden ödeme yaptığında ceza ödeyecek! İşte 7 örnekle yeni uygulama!

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayarak, elden yapanlara her bir tespit için kira tutarının yüzde 10’u oranında ceza kesilecek. İşte 7 örnekle o yeni uygulama…

Kirayı elden ödeyenlere ceza yolda: Elden kira ödeme cezası nasıl hesaplanacak? 

Kirayı elden ödeyen kiracı ve mülk sahipleri ceza ödeyecek. Peki bu ceza nasıl hesaplanacak? İşşte o rakamlar...

Elden kira ödeyen kiracılar yandı! Büyük cezası var! Ünlü avukat 5 maddede açıkladı!

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapan kiracılara büyük ceza geliyor. Avukat Tarık Çakmak elden kira ödeyen kiracıları 5 maddede uyardı. İşte ayrıntılar.

Kirayı elden ödeyenlere kötü haber! Kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesilecek!

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapanlara her bir tespit için kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesileceği belirtildi.

Kirayı elden ödeyenler yandınız! 230 bin TL ceza kesiliyor!

Kiranın elden ödendiğinin ispatı kiracılar için öne çıkan ve sık karşılaşılan problemlerden birisi. Peki kiralar elden ödenirse ne olur?

Kirayı elden verenler 23 bin 450 TL sınırına dikkat! 

Yeni vergi paketine göre, kiraları elden ödeyen kiracılar da ceza alacak. İş yeri kiralamalarında da geçerli olacak olan bu yeni kurala göre, kiracı eğer kira ödemelerini elden yapıyorsa Maliye'ye bildirmesi gerekli.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, kirayı elden ödeyenleri de büyük bir tehlikenin başladığı belirtildi. Eğer siz de kirayı elden veriyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

elden kiraya ceza Haberi

elden kiraya ceza

Elden kira ödemenin cezası!

Maliye tarafından yapılan düzenlemeler doğrultusunda aylık tutarı 500 lira ve daha fazla olan konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının 1 Kasım 2008’den itibaren bankacılık kanalı üstünden ödenmesi zorunlu hale getirilmişti.


268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince, birinci ve ikinci sınıf tüccarlara, kazancı basit usulde tespit edilenlere, defter tutmak zorunda olan çiftçilere, serbest meslek erbabı ile vergiden muaf esnafa, kendi aralarında yapacakları ticari işlemlerle nihai tüketicilerden (Türkiye'de mukim olmayan yabancılar hariç) mal veya hizmet bedeli olarak yapacakları 8.000 Türk Lirasını aşan tahsilat ve ödemelerini banka, özel finans kurumları veya PTT'yi aracı kılınarak yapmaları ve bu kurumlarca düzenlenen hesap belgesi (dekont) veya hesap bildirim cetvelleriyle tevsik etmeleri zorunluluğu getirilmiştir.


Elden kiraya ceza..

Buna göre aylık tutarı...