19 / 04 / 2024

Elektrik faturası nasıl azaltılır

Elektrik faturası nasıl azaltılır

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki, elektrik faturası nasıl

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturası uçuşa geçenler dikkat! Bunu yaparsanız faturanız tak diye düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerinin hesabını yapıyorlar. Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlara çok önemli bir öneri yapıldı.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin nedeni! Bunları sakın yapmayın!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin belli başlı nedenleri vardır. İşte o nedenler!

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası her ayın belli dönemlerinde hanelere yollanmaktadır. Elektrik faturaları, 25 ile 35 gün ara ile oluşturulur ve abone olan kişilerin adreslerine ya da mail adreslerine yollanmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Son dönemde elektrik faturalarına peş peşe gelen zamların ardından kullanıcılar yüksek enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik önlemler aramaya başladı.

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Prizde bırakılan şarj aleti elektrik faturasına nasıl yansıyor? İşte şoke eden gerçek!

Herhangi bir şarj aletini prizde takılı bıraktığınızda elektrik faturasına ne kadar etki ettiğini merak ediyorsanız yanıtı haberimizde…

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bakanlıktan açıklama geldi! Elektrik faturasını yüzde 35 düşürmek mümkün! Sadece bunları yapacaksınız!

Elektrik faturalarını olabildiğince aza mı indirmek istiyorsunuz. Ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız mutlaka haberimize bir göz atın! İşte detaylar!

Elektrik faturası nasıl azaltılır Haberi

Elektrik faturası nasıl azaltılır

Elektrik faturası nasıl azaltılır?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik faturası üzerinde, ödenecek bedel ve bedelin ödeneceği tarihler de yer alıyor. Ancak, fatura kapsamında bazı giderler de tahsil ediliyor. 


Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki, elektrik faturası nasıl azaltılır?


Elektrik faturasını azaltmak için sunulan öneriler şu şekilde sıralanıyor;


Elektrik faturası düşürmenin yolları..

"Buzdolabı; Buzdolabının kapağını çok uzun süre açıp tutmamak gerekiyor. Açık kalınca içeri dolan sıcak havanın soğutulması için harcanacak enerji miktarı artıyor.


Buzdolabında çok boş alan bırakmak zorunda kalıyorsanız, ağzı bantlı kutularla dolabı doldurarak enerji kullanımını azaltabilirsiniz.


Lambalar; Kullandığınız lambaları mümkün oluduğu kadar kaliteli ve kompaktlardan seçin.


Klima; Klima çalıştırmadan önce varsa evdeki panjurları kapatmak gerekiyor. Panjur yoksa açık renk perdelerle...