24 / 04 / 2024

Elektrik faturası nasıl azaltılır?

Elektrik faturası nasıl azaltılır?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki, elektrik faturası nasıl



Elektrik faturası nasıl azaltılır?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik faturası üzerinde, ödenecek bedel ve bedelin ödeneceği tarihler de yer alıyor. Ancak, fatura kapsamında bazı giderler de tahsil ediliyor. 


Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki, elektrik faturası nasıl azaltılır?


Elektrik faturasını azaltmak için sunulan öneriler şu şekilde sıralanıyor;


Elektrik faturası düşürmenin yolları..

"Buzdolabı; Buzdolabının kapağını çok uzun süre açıp tutmamak gerekiyor. Açık kalınca içeri dolan sıcak havanın soğutulması için harcanacak enerji miktarı artıyor.


Buzdolabında çok boş alan bırakmak zorunda kalıyorsanız, ağzı bantlı kutularla dolabı doldurarak enerji kullanımını azaltabilirsiniz.


Lambalar; Kullandığınız lambaları mümkün oluduğu kadar kaliteli ve kompaktlardan seçin.


Klima; Klima çalıştırmadan önce varsa evdeki panjurları kapatmak gerekiyor. Panjur yoksa açık renk perdelerle ısı engellenmeli.


Bulaşık makinesi; Bulaşık makinesi iyice doldurulduktan sonra, iki günde bir çalıştırılmalı.


Çamaşır makinesi ; Çamaşır makinesini de iyice doldurduktan sonra iki günde bir çalıştırmak lazım.


Saç kurutma makinesi; Saç kurutma makinelerinin yüksek güçte olanlarını kullanmak elektrik tüketimini artırır. 1800 vatt’lık saç kurutma makineleri yerine daha düşük enerji tüketenleri tercih edilmeli.


Ütü; Ütülenecek eşyaların nemliyken ütülenmesi önemli. Kırışıkları sertleşmiş bir gömleğin ütülenmesi daha çok buhar tüketimine, fazla enerji kullanımına yol açar."


Elektrik faturasında neler ödüyoruz?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön