18 / 04 / 2024

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "iletim bedeli", "perakende satış hizmeti" ve "sayaç bedeli" olarak alınan ücretlerin iadesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturası uçuşa geçenler dikkat! Bunu yaparsanız faturanız tak diye düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerinin hesabını yapıyorlar. Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlara çok önemli bir öneri yapıldı.

Elektrik faturası yüksek gelenler hemen buraya bir baksın! Faturanız birden düşecek!

Yeni senede yapılan zamlardan sonra yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşın belini büküyor. Elektrik faturalarında tasarruf etme taktikleri arayan vatandaşlar da farklı yöntemler deniyor. Bu yöntemleri uygulayan yüksek faturalardan kurtuluyor. İşte elektrik faturası düşürmenin herkesten saklanan

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin nedeni! Bunları sakın yapmayın!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin belli başlı nedenleri vardır. İşte o nedenler!

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası her ayın belli dönemlerinde hanelere yollanmaktadır. Elektrik faturaları, 25 ile 35 gün ara ile oluşturulur ve abone olan kişilerin adreslerine ya da mail adreslerine yollanmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Prizde bırakılan şarj aleti elektrik faturasına nasıl yansıyor? İşte şoke eden gerçek!

Herhangi bir şarj aletini prizde takılı bıraktığınızda elektrik faturasına ne kadar etki ettiğini merak ediyorsanız yanıtı haberimizde…

68 binden 18 binin altına çakıldı! 2 trilyon dolardan fazla kayıp var!

Kripto para yatırımcıları, FTX depreminin enkazı altında. Şu ana kadar hesaplanan kayıp 2 trilyon dolardan fazla.

Elektrik faturasının ne kadar geleceğine siz karar verin! İşte yapacaklarınız!

Elektrik faturasının kaç TL olacağına siz karar verebilirsiniz. Yapılan zamlardan sonra faturaların yüklü gelmemesi elinizde. İşte merak edilen detaylar!

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…

4 trilyon dolarlık kayıp korkusu

IMF küresel ekonomide 2026 yılına kadar 4 trilyon dolarlık bir kayıp yaşanabileceğini açıkladı. IMF ile Dünya Bankası'nın yıllık toplantısı önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek.

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Devlet, yeni bir sosyal yardım paketi gerçekleştirdi. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği çoğalacak, faydalanan kişi sayısı da yükselecek. Çocuklara nakit eğitim desteği de olacak. İşte detaylar…

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi Haberi

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi

Yılmaz, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, elektrik faturasındaki kaçak bedeli ve diğer kalem bedellerinin tüketiciden alınmaması gerektiğini söyledi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun kararını hatırlatan Yılmaz, "Elektrik enerjisinin nakli esnasında meydana gelen kayıp ile başka kişiler tarafından hırsızlanmak suretiyle kullanılan elektrik bedellerini kurallara uyan abonelerden tahsili yoluna gitmek, hukuk devleti ve adalet düşünceleriyle bağdaşmamaktadır" dedi.

Yılmaz, Kurul'un kayıp-kaçak bedelinin tüketiciden tahsil edilemeyeceği, tahakkuk ettirilen kayıp-kaçak bedelinin tüketiciye iade edilmesi gerektiği, EPDK'ya elektrik fiyatını belirleme konusunda sınırsız yetki ve görev verilmediği, elektrik kaybını önleme, hırsızlıkları engelleme, hırsızı takip edip bedeli ondan tahsil etmek görevi verildiği kararının, tüketicilerde umut yarattığını vurguladı.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun bu kararıyla Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin içtihat değişikliğine gittiğini belirten Yılmaz, "Bunun Daire'nin elektrik dağıtım şirketlerinin abonelerden sadece kullandığı elektrik...