16 / 04 / 2024

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olacak mı

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olacak mı

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yapılacağı gündeme geldi. Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olacak mı Haberi

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olacak mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi.


Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak'ı bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artışa gidilip gidilmeyeceğine yönelik sorularını yanıtladı.


Enerji maliyetlerinin çok fazla arttığını, doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ifade eden Yıldız, enerji sektörü için doların değerinin artmış olmasının önemli dezavantaj olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin son 24 aydır herhangi bir fiyat artışına gitmediğini dile getiren Yıldız, oluşan maliyet artışının yerli kaynaklarla telafi edilmeye çalışıldığını belirtti.


Yıldız, "Ancak bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengeleyemeyecek bir noktaya getirmiş bulunuyor. Hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla, ekim, kasım ve aralık aylarını içermek kaydıyla, yüzde 9'luk fiyat...