11 / 12 / 2025

elektrikli araçlar için şarj istasyonu

elektrikli araçlar için şarj istasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 3 otoparka elektrikli araç şarj istasyonu kurdu. İlk etapta 3 istasyon monte eden İzelman AŞ, otopark bedelini ödeyen vatandaşların otomobillerini ücretsiz şarj edebileceğini açıkladı.

Uzmanından arsa yatırımcıları için ilçe değil köy merkezi tavsiyesi geldi!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül yaptığı paylaşımda arsa yatırımcıları için ilçe değil köy merkezi tavsiyesi verdi.

ERA Motorlu Araçlar için 1 yıllık kesin mühlet verildi!

26 Mart 2025 tarihli duruşma ara kararıyla, ERA Motorlu Araçlar Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'nin mali sıkıntılarını çözmesi için 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine karar verildi.

Binalarda yağmur suyu ve gri su kullanımından araç şarj istasyonuna kadar her şey değişiyor! İşte yeni imar yönetmeliği!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler tek tek açıklandı. Değişiklik, binalarda yağmur suyu ve gri su kullanımından Yeşil Sertifika'ya, elektrikli araçlar için kurulacak şarj ünitelerinden engelsiz çocuk oyun alanlarına kadar birçok başlığı kapsıyor. 

Güvenli yapılar için kaliteli beton ve etkin denetim şart!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri’nin 2. yıl dönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, güvenli yapılar için kaliteli beton ve etkin denetimin şart olduğunu söyledi.

2000 öncesi yapılar için 'korozyon' uyarısı! Bu binalar kendiliğinden çöküyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, 2000 öncesi yapılar için 'korozyon' uyarısında bulundu. Bu yıldan önce yapılan yapıların kendiliğinden çöktüğünü söyleyen Alunışık, uyarıyor.

ÖTV muafiyetli araçlar için 'yerli' şartı geliyor! Satamama süresi 10 yıla uzatılıyor!

TBMM'de kabul edilen düzenleme ile engelliler, ÖTV’siz araç hakkından artık 10 yılda bir yararlanabilecek. Ayrıca, ÖTV muafiyetli araçlar için 'yerli' şartı geliyor. İşte ayrıntılar...

Uzmanlara göre 2025, kiracılar için kara bir yıl olacak!

2025 yılı ile beraber maaşlara yapılacak zamlarda girilen son virajda bir diğer merak konusu da kira artışları oldu. Uzmanlara göre 2025, kiracılar için kara bir sene olacak.

Emekli maaşları için kod hatası uyarısı! Dikkat maaşınız kesilebilir!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaşları için kod hatası uyarısı geldi. Emekli olan kişinin 02 kodlu prim üzerinden prim ödemesinin yapılması gerekiyor, eğer söz konusu prim ödemesi 01 koddan yapılırsa, maaşı kesiliyor.

BMD Başkanı Sinan Öncel: Fahiş kira artışları, yatırımcılar için büyük bir yük haline geliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, fahiş kira artışlarının yatırımcılar için büyük bir yük haline geldiğini söyledi.

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

Sıfır araçlar için Temmuz'a kadar vaktiniz var, sonra yükseliş başlar

Otomobil satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti. Sitelerdeki ilan sayıları artarken, satış süreleri de gittikçe uzuyor. Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker, Temmuz ayına kadar uygun fiyatlı sıfır araçların bulunabileceğini söyledi.

Tesla'dan yeni indirim! Elektrikli araçlarında büyük kampanya yaptı!

ABD'li dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla, elektrikli araçlarında büyük kampanya yaptı. Peki Tesla'nın elektrikli arabaları ne kadar oldu?

Evlerini satan yabancılar için denetim şart! 

Yabancılar, son zamanlarda vatandaşlık için aldıkları konutları bir bir satmaya başladı. Doç. Dr. Cüneyt Dirican, evlerini satan yabancılar için denetimin şart olduğunu belirtti. İşte Dirican'ın o açıklamaları...

elektrikli araçlar için şarj istasyonu Haberi

elektrikli araçlar için şarj istasyonu


Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 3 elektrikli araç şarj istasyonuyla kentte elektrikli otomobil sayısının artması bekleniyor


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, çevre bilincini geliştirmek amacıyla kentteki çeşitli otoparklara elektrikli araç şarj istasyonları kurmaya başladı.


İlk etapta 3 istasyon monte eden İzelman AŞ, otopark bedelini ödeyen vatandaşların otomobillerini ücretsiz şarj edebileceğini açıkladı. Bu çevreci yatırımla İzmir'deki elektrikli otomobil sayısının artması bekleniyor.


Elektrikli şarj istasyonları halen aktif olarak Alsancak'ta Migros'un üstündeki katlı otoparkta, Kültürpark yeraltı otoparkında ve Konak katlı otoparkında hizmet veriyor.


İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, elektrikli araç sayısının artması ve gelen talebin çoğalması ile istasyon sayısının daha da yükselebileceğini belirtti.


Şu anda şarj istasyonlarında ayna anda iki aracın şarj edilebileceğini dile getiren Kırmızı, açıklamada şu görüşlere yer verdi:


"Eğer bir katkımız olacaksa, İZELMAN'ın işlettiği...