26 / 04 / 2024

elektrikte arz talep

elektrikte arz talep

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, enerji oyuncularının en büyük riskinin kur hareketleri olduğunu söyledi. Firmanın, Erzincan Kemah’taki inşaatı süren HES dışında sıfırdan yeni bir proje hazırlığı yok.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz ne zaman? Rönesans GYO kaç lot verecek?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. Yapılan açıklamada halka arz büyüklüğü 4,5 milyar Türk Lirası olarak açıklanan halka arzda toplamda 33.357,450 lot dağıtımı yapılacağı kaydedildi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım talep toplama tarihleri ne zaman?

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzına 4,4 kat talep geldi!

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzda birim fiyatı 16,20 Türk Lirası olurken; halka arz edilen 155,93 milyon Türk Lirası nominal değerli payların satışı yapıldı ve buna göre halka arz büyüklüğü ise 2,53 milyar Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık'ta talep toplayacak!

Avrupakent GYO halka açılıyor. Merakla beklenen halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Avrupakent GYO’nun halka arz başvurusu resmen onaylandı! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Artaş Holding’in iştiraki olan Avrupakent GYO resmen halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım önderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...

Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023'te gerçekleşecek. Mega Metal'in talep toplama rakamları ve detaylar. İşte haberin ayrıntıları...

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detyalara göre yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz doğrultusunda 3 TL sabit rakamdan 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında talep toplama işlemleri sona erdiği kaydedildi. İşte Batı Ege Gayrimenkul'un 'BEGYO' hisse kodu ile Yıldız Pazarda İşlem göreceği tarih ve lot dağıtım sayıları ve haber

elektrikte arz talep Haberi

elektrikte arz talep

1292 MW’lik kurulu güce sahip firmanın, inşaat öncesi hazırlıkları süren Erzincan Kemah’taki HES dışında sıfırdan yeni bir proje hazırlığı yok. Elindeki mevcut kurulu gücü en iyi şekilde değerlendirmeye odaklanan firmanın Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman soruları cevapladı. 


Elektrikte arz-talep dengesi ne durumda? 


Talep beklenen ölçüde artmadığı için enerji açığı değil tam tersine kapasite fazlası var. İleriye baktığımızda elektrik talep artışının 3-4 bandında seyredeceğini düşünüyoruz. 


Fiyatlar nasıl? 


Bugün elektrik fiyatları çok düşük. Piyasa tamamen tüketicilerin kullanıcıların lehine bir görünüm arz ediyor. Özellikle bu yıl suyun bol, HES kapasitesinin de yüksek olması fiyatların aşağıda seyretmesine yol açıyor. Bu da doğalgaz santrallerinin maliyetlerini karşılayamamaları, bu nedenle de çalışmamaları veya kısmen çalışmaları realitesini beraberinde getiriyor. 


Bu fiyatlarla yatırım yapılır mı? 


Yatırımcının kararını belirleyen faktör, arz-talep dengesiyle oluşan fiyattır. Bu...