25 / 04 / 2024

elektroinik ortamda gayrimenkul satışı

elektroinik ortamda gayrimenkul satışı

22 Nisan tarihinde 7316 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi  Gazete'de yayımlandı. Buna göre; gayrimenkuller elektronik ortamda satışa sunulabilecek.

GABORAS, gayrimenkul ticareti için ilk kapsamlı dijital platformu kurdu!

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk defa dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet sunacak yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmak için çalışıyor.

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Kamu kurumları gayrimenkulleri elektronik ortamda satılabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapılıyor. Yapılacak olan değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

MÜSİAD, Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için kolları sıvadı. 6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası..

Gayrimenkul sektörü SHARE7'de buluşuyor!

Sektörel göstergelerin, gelişmelerin ve stratejilerin tartışıldığı, gayrimenkul sektörünün profesyonellerini samimi bir ortamda buluşturan SHARE, 4 Haziran'da 7. kez gerçekleşecek. SHARE7, Tekfen Tower'da gerçekleşecek.

6. SHARE Gayrimenkul Paylaşımları AND Kozyatağı'nda gerçekleşecek!

Sektörel göstergelerin, gelişmelerin ve stratejilerin tartışıldığı, gayrimenkul sektörünün profesyonellerini samimi bir ortamda buluşturan SHARE, 13 Şubat'ta 6. kez gerçekleşecek.

SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın 6.sı 13 Şubat'ta!

Sektörel göstergelerin, gelişmelerin ve stratejilerin tartışıldığı, gayrimenkul sektörünün profesyonellerini samimi bir ortamda buluşturan SHARE, 13 Şubat'ta 6. kez gerçekleşecek. SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'na AND Kozyatağı ev sahipliği yapıyor.

SHARE6 Gayrimenkul Paylaşımları 13 Şubat'ta yapılacak!

Sektörel göstergelerin, gelişmelerin ve stratejilerin tartışıldığı, gayrimenkul sektörünün profesyonellerini samimi bir ortamda buluşturan SHARE, 13 Şubat'ta 6. kez gerçekleşecek.

Halkbank 75 ilde 2039 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Halkbank Gayrimenkul, 75 ilde 2039 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı. Türkiye Halk Bankası A.Ş. gayrimenkul satış ilanına göre ihale, elektronik ortamda teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak...

Gayrimenkul sektörü yatırımcısına yüzde 10 kazandıracak!

Uzmanlara göre gayrimenkul, yatırımcısına altın ve dövizden çok kazandırıyor. Ekonomik durgunluğun yaşandığı bir ortamda yapılacak konut yatırımının güçlü bir hükümetin kurulmasıyla yatırımcısına yüzde 10'luk kazanç sağlaması bekleniyor.

5.SHARE Gayrimenkul Paylaşımları 3 Ekim'de!

Sektörel göstergelerin, gelişmelerin ve stratejilerin tartışıldığı, gayrimenkul sektörünün profesyonellerini samimi bir ortamda buluşturan SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın beşincisi 3 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

Halkbank 37 ilde 207 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Halkbank Gayrimenkul, 37 ilde 207 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı. Türkiye Halk Bankası A.Ş. gayrimenkul satış ilanına göre ihale, elektronik ortamda teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak...

elektroinik ortamda gayrimenkul satışı Haberi

elektroinik ortamda gayrimenkul satışı

Gayrimenkullerin online ortamda satışının önü açıldı. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Nedim Türkmen bugünkü köşe yazısında 7316 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u kaleme aldı. Yeni kanun ile gayrimenkullerin satışına yönelik bazı düzenlemeler yapılacak.

İşte yapılan değişiklikler:

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına imkan sağlandı.

Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimsenin bedeli ödememesi nedeniyle Gayrimenkul ihalenin feshedilmesi durumunda, bu kişinin sorumlu olduğu tutarlar belirlendi.



Menkul ve gayrimenkul malların elektronik ortamda satışının önü açıldı.

Yapılan bu değişiklik gayrimenkullerin satışı ile ilgili bir soruyu akıllara getirdi. Öyle ki vergi dairelerin haciz edip satamadığı gayrimenkullerin değerinin ne olacağı merak konusu oldu.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda...