26 / 04 / 2024

Elmadağda da kentsel dönüşüm

Elmadağda da kentsel dönüşüm

Ankara'nın Elmadağ İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar Mahalleleri içerisindeki yaklaşık 52 hektarlık alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Dönüşüm kararı resmi gazetede yayınladı.

Ankara Elmadağ'da 2 bin 885 konutluk dönüşüm başlıyor!

Sanayide büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Elmadağ Belediye Başkanı Şahin, kentsel dönüşüme start verdiklerini de müjdeledi.Elmadağ'da 2 bin 885 konut, 400 dükkan ve çeşitli sosyal donatılarıyla birlikte 400 milyon TL'lik proje hayata geçiyor

Ankara Elmadağ'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ankara Elmadağ'da kentsel dönüşüm anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Anıl İnşaat Adana'da kentsel dönüşüm hazırlığında!

Adana'da kentsel dönüşüm hareketliliği devam ediyor. Dönüşüm projesine dâhil edilen mahallelerde belediyeden çıkacak karar ile plan uygulamaya konulacak.

Almanya'da kentsel dönüşüm süreci!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ziya Güney bugünki yazısında Almanya'da kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Trabzon'da kentsel dönüşüm yıkılan ev çay ocağı oldu!

Trabzon'da kentsel dönüşümün projesi nedeniyle yan duvarı yıkılan ve içi gözüken evde aldırış etmeden çalışan çaycı ilginç görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır'da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Mehmet Ali Elbey: Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır’da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, En büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Öztürk İnşaat Fikirtepe ve Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Afrika’da yaptığı yatırımlarla ‘Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi’ listesine 18’inci sıradan giren Öztürk İnşaat, İstanbul yatırımları için gün sayıyor. 10 yıldır Afrika’yı merkez üssü seçen şirket, Fikirtepe ve Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüme girecek.

Yıldırım'da kentsel dönüşümle sosyal değişim hedefleniyor!

Bursa'nın gelişmekte olan ilçesi Yıldırım'da, kentsel dönüşümle sosyal değişim hedefleniyor. Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda köklü adımlar atmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Diyarbakır'da, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) kuruldu. Dernek başkanı Ali Elbey, açıklamasında, kentsel dönüşümün rant elde etmek için değil, milli bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Sakarya'da kentsel dönüşüm yasası yanlış uygulanıyor!

Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya'da Kentsel Dönüşüm Yasası’nın da yanlış uygulandığını, birinci önceliğin deprem olması gerekirken görsel görüntünün ön planda tutulduğunu dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Kentsel Dönüşüm'e en çok ihtiyaç duyan şehirlerin başında gelen Bursa'da kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini sektörün duayen isimleri açıkladı. İşte o açıklamalar...

Elmadağda da kentsel dönüşüm Haberi

Elmadağda da kentsel dönüşüm

Ankara'nın Elmadağ İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar Mahalleleri içerisindeki yaklaşık 52 hektarlık alan; 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre 22.02.2013 tarih ve 2013/4365 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" ilan edilerek, 13.03.2013 tarihli ve 28586 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Belediyeden yapılan açıklamaya göre. proje kapsamında; Yenidoğan Mahallesinde yaklaşık 19.5 hektarlık alan aynı kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10.09.2013 tarih ve 5722 sayılı oluru ile "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 27.03.2013 tarih ve 1418 sayılı ve 22.1 1.2013 tarih ve 7657 sayılı Makam Olurları ile söz konusu "Riskli Alan" ve "Rezerv Yapı Alam" olmak üzere toplam 71.5 hektar alanda dönüşüm uygulamalarına (tespit,...