EMBARQ Türkiye- Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Haberi
Kentsel yenileme yıkımları ile sürekli gündemde olan Tarihi Yarımada'da yaylar unutuldu. Bölgede araç trafiği odaklı bir ulaşım geliştiriliyor...
Türkiye’de gündeme gelen İmar Hakkı Transferi Düzenlemesi, şehirlerin planlı gelişimi ve sürdürülebilirlik hedefleri açısından stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Faaliyetlerinin çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerini en aza indirerek sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde hareket etmeyi ilke edinen Aden Değerleme, GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nin sürdürülebilir gelecek sponsoru oldu.
Irak-Türkiye sınırında meydana gelen ve Hakkari, Bitlis ile Şırnak'ta da hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.
TIME Dergisi ve istatistik kuruluşu Statista'nın hazırladığı 'Sürdürülebilir Büyüme Alanında Dünyanın En İyi Şirketleri 2025' listesi açıklandı. 500 şirketten oluşan listede yer alan 3 Türk firmadan biri olan Akiş GYO, listede gayrimenkul sektöründe Türkiye’yi temsil eden tek isim olduğu kaydedildi.
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri, sürdürülebilir bir konut piyasası için faizlerin 6 ay içinde düşmesi gerektiğini söylüyor. Üyelerin yarısından fazlası ise barınma krizi olduğu konusunda hemfikir.
Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain, Türkiye'de Arkitera iş birliği ile "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisini hayata geçiriyor.
Birleşmiş Milletler verileri kentsel alanlara 2050 yılına kadar 2.5 milyar insanın yerleşeceğine dikkat çekiyor. Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekiyor. İşte ayrıntılar...
Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.
İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.
Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.
MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi.
Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.