25 / 04 / 2024

emekli primi 2021

emekli primi 2021

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000 TL ikramiye alıyor. İkramiye maaşı ne olursa olsun tüm emeklilere eşit olarak ödeme yapılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

Yapılan ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Borsa eğitmeni Gani Gülaydın, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu maaşı almak için Bağ-Kur’a ödenen 6 bin TL primle Koç Grubu hissesi alınsa emeklilikte paşalar gibi yaşanacağını söyledi. Peki vatandaş ne tepki verdi!

Emekli olmak isteyenler dikkat! Eksik primi tamamlamak için işte o şartları karşılamalısınız...

Eksik primi olan milyonlarca vatandaş nasıl emekli olabileceğini sorguluyor. Peki, eksik primi olana emeklilik şartında güncelleme olacak mı? İşte detaylar...

Emekli olmayı hayal ederken bu husus hayallerinizi yıkabilir! 1 TL bile aylığınıza engel olabilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin halledilmesinin arkasından 3 Mart itibari ile başvuru yapan 1 milyon 200 bin kişinin emekli maaşları bağlandı. Geçmiş senelerden kalan 1 TL'lik borç ya da eksik primi varsa emekli aylığı bağlanamıyor. İşte emeklilik için dikkat edilmesi gereken hususlar.

EYT kısmı emeklilik koşulları nedir? Hangi EYT'liler emekli olma hakkı elde eder?

EYT yasası ile birçok vatandaş emeklilikte buluşsa da da bazı vatandaşlar yasadan yararlanamadı. SSK ile iş kanununa göre EYT bağlamında olmalarına rağmen primi az olan kişiler 15 sene ve 3600 prim gününü doldurmuşsa daha çok çalışmadan emekli olma hakkı elde ediyor.

Priminiz eksikse dikkat! Bu üç şartı taşıyanlar emekli olacak!

EYT’li vatandaşlar ve primi eksik olanlar bu üç şartı yerine getirirseniz emekli olabilirsiniz. İşte detaylar!

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Sigorta primi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Çalışan kadınlar, ne zaman emekli olacağına dair sorular sormaktadır. İşte “Kadınların sigorta primi kaç gün?” sorusunun yanıtı!

Memur ve emekli maaş zammında önemli gelişme! Bakan Bilgin duyurdu

2021'in Aralık ayında, yapılan toplantıların ardından asgari ücrete gelecek olan zam tutarı belirlendi ve sonrasında 3 Ocak 2022 itibarıyla, 6 aylık enflasyon verilerinin elde edilmesinin ardından memur ve emekli maaşlarına da zamlar yapıldı.

Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 2022 ikramiyesi kaç lira olacak?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyeleri için yapılacak açıklamayı dört gözle bekliyor. 2021'de 1.100 lira olan ikramiyelere bu sene zam gelmesi bekleniyor. Peki bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 2022 ikramiyesi kaç lira olacak?

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Toplu sözleşme gereği, memur ve emekliler, temmuz ayında zam alacak. 2021 yılında imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre; memur ve emekli maaş zammı oranları belirlenmişti. Şimdi ise gözler memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihine çevrildi.

Sigorta primi eksik olanlar müjde! 1.444 liraya emeklilik fırsatı!

Sigorta primi eksik olan vatandaşlar ile çalışma imkanı bulamayanlara, isteğe bağlı emekli olma imkanı tanınıyor. Bunun için aylık bin 144 lira prim yatırmak yeterli oluyor.

8 soruda emekli ikramiyelerinin ABC'si!

Bu yılın ilk bayram ikramiyesi için düğmeye basıldı. Mayıs'ın ilk haftası ödeme için hazırlık yapılırken, yeni emeklilere ve dul maaşı alanlara da ödeme yapılacak. Peki 2021 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İşte 8 soruda emekli ikramiyelerinin ABC'si...

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

Ocak 2021 yılı itibariyle zamlı maaşlarını alan emeklilerden yeni bir talep var. Türkiye'deki milyonlarca emekli bu yıl da 2 kez 1.000'er lira bayram ikramiyesi alacak fakat emekliler bu tutarda artış bekliyor. Bunun için 2 formül var. Bu formüller gerçekleşirse ikramiye artacak...

emekli primi 2021 Haberi

emekli primi 2021

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000 TL ikramiye alıyor. Bu ikramiye maaşı ne olursa olsun tüm emeklilere eşit olarak ödeme yapılıyor. Sadece eşinden ya da babasından ölüm maaşı alanlar için aylık oranlarına göre ödeniyor. 

Takvim'de yer alan habere göre; ikramiye yeni emekli olmuş vatandaşlara da ödeme yapılıyor. Bunun için emeklilik kararı alınmış ve maaşlarının bağlanmış olması şartı bulunuyor.

Bu tarihten önce emekli olanlar 2021 yılı için iki ikramiye birden alabilecekler. Bu durumda maaşları dışında 2 bin lira ek ödeme yapılacak.