29 / 03 / 2024

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Toplu sözleşme gereği, memur ve emekliler, temmuz ayında zam alacak. 2021 yılında imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre; memur ve emekli maaş zammı oranları belirlenmişti. Şimdi ise gözler memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihine çevrildi.



Ocak ayı içerisinde memur ve emekliye yapılan zammın ardından şimdi temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihi merakla bekleniyor. Memur ve emeklilere yapılacak zam oranını belirlemek için imza atılan toplu sözleşmede belirlenen oranların dışında memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farklı kadar daha zam yapılacak.  

TEMMUZDA MEMUR VE EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK? 

Emekli ve memurlara yapılacak zamla ilgili karar 2022’de alındı. Haziran 2021’de yapılan 6. dönem toplu sözleşme kararı gereğince; memur ve emeklilere 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, 2022 yılının son 6 ayı için yüzde 7 + enflasyon farkı, 2023 yılının ilk 6 ayı için yüzde 8, 2023 yılının ikinci 6 ayı için ise yüzde 6 oranında zam yapılacak.

 Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Bunun dışında yıl başı itibarıyla açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber memur ve emekli maaşlarına yüzde 23,65 oranında zam geldi. Yine yıl başında asgari ücrete gelen yüzde 50’nin üzerindeki zam oranının ardından memur ve emekliler için de ek zam umudu yeşerdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 5 zam oranının yüzde 7,5’e yükseltildiğini müjdeleyerek, en düşük emekli maaşının bin 500 Türk lirasından 2 bin 500 Türk lirasına yükseltildiğini duyurmuştu.  

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön