26 / 04 / 2024

Emeklinin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi

Emeklinin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Emeklilere promosyon şoku! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçmişti! Haciz mi geliyor?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği banka promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçti. Bankaların verdiği promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçince emeklileri şaşkına çeviren haberler gelmeye başladı. Promosyon ödemelerine haciz mi geliyor? İşte detaylar...

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Emeklilerin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Şirket ortaklarının tapudaki gayrimenkulleri haczedilebilecek!

Limited şirket vergi borçları ödenmediğinde şirketi fiilen yönetenlere (kanuni temsilcilere; müdürlere) gidilmeden, direkt ortaklara gidilip tahsilat yapılabilecek ve tapudaki gayrimenkullerine haciz konulabilecek.

Okan Kurt'a haciz şoku!

Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt ve ailesine ait şirketlerine ve gayrimenkullerine haciz konuldu. Martaş Lojistik ve bağlı şirketlerin araçları yanı sıra gruba ait gayrimenkuller üzerinde de çok sayıda icra kararı bulunuyor. 

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz kararı!

İzmir Bayraklı Belediyesi, kaybettiği bir "kamulaştırmadan el atma" davasından çıkan 13 milyon 713 bin TL tazminat nedeniyle gayrimenkullerinin haczedilmesiyle karşı karşıya kaldı.

SGK, Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu!

43 milyon liralık prim borcunu ödemediği gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu. SGK İl Müdürü İlbaş,"Görevim, devletin prim alacağını tahsil etmektir. Belediye borçlarının ilgili yasada belirtilen miktarı ödendiği takdirde haciz kaldırılacak" dedi.

Neymar'ın gayrimenkullerine haciz geldi!

İspanya'da da transferindeki usulsüzlük nedeniyle davası bulunan Neymar'a Brezilya'daki vergi borcu yüzünden 43 milyon Euro'luk haciz geldi. 24 yaşındaki Brezilyalının el konulan mal varlıkları arasında 6 bölgedeki çeşitli gayrimenkuller bulunuyor.

Fadıl Akgündüz'ün Didim'deki haciz gelen otelinin malları iade edilecek!

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde dün gerçekleşen haciz işleminde el konulan malzemelerin geri iade edileceği açıklandı.

Didim Akbük'teki ünlü otele haciz!

Türkiye’nin en ünlü tatil mekanları arasında yer alan Didim Akbük’teki 5 yıldızlı bir otelde haciz şok yaşandı. Malzemeler müşterilerin gözü önünde haczedildi.

Fadıl Akgündüz'ün kurduğu Caprice Otel’e haciz geldi!

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, ’Jet Fadıl’ olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz’e ait İslami konsepte hizmet veren 4 yıldızlı otelde, haciz işlemi uygulandı.

Emeklinin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi Haberi

Emeklinin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...


Emekli maaşına haciz gelir mi?
Emekli maaşlarının haczi 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 93. maddesi gereğince sadece istisnai bazı borçlar için mümkün olup, bunlar haricindeki diğer borçları için emekli maaşının haczedilmesi mümkün değildir. Buna göre Sosyal Sigortalar Prim alacakları ve nafaka alacakları imtiyazlı alacaklar olduğu için için emekli maaşına haciz konulabilecekken diğer alacaklar için emekli maaşının haczedilmesi mümkün değildir. Fakat unutulmamalıdır ki emeklinin maaşı haricindeki diğer mal varlıkları, örneğin bankadaki parası, aracı veya gayrimenkullerinin haczedilmesine engel yoktur.. Yine, emekli, emekli maaşı üzerine haciz koyulmasına muvafakat etmişse, bu durumda maaşa haciz koyulması mümkün hale...