28 / 03 / 2024

Eminönü Alibeyköy tramvay hattı ne durumda

Eminönü Alibeyköy tramvay hattı ne durumda

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan tramvay projesinin tamamlanmış olduğunu da belirten Başkan Aydın “Onun dışında Bağcılar – Beşiktaş – Gayrettepe metrosu Eyüp’ten geçiyor, 4 tane istasyonu bizde" dedi

Alibeyköy'deki 246 bin metrekarelik alanın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda! 

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi Sınırları İçerisinde Kalan 24,59ha (245 bin 900 metrekare) alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri belli oldu! 

Trend GYO Alibeyköy arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayımladı. Peki Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri ne kadar? İşte Trend GYO Alibeyköy arsalarının değeri...

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi yüzleri güldürdü. İşte Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan o gelişmenin detayları...

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü Alibeyköy tramvay hattı ne durumda Haberi

Eminönü Alibeyköy tramvay hattı ne durumda


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, haftasonu Göktürk’te bulunan iki ayrı sitede düzenlenen toplantılara katıldı. Toplantılarda site sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aydın, poliklinik ve yürüyüş yolu müjdelerini verdi.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk’te bulunan Yeşil Belgrad ile MESA Yamaçevler sitelerinin sakinleriyle bir araya geldi. Her iki sitede de ortak şikayet olarak “En büyük ihtiyaç hastane, herhangi bir sağlık sorununda Göktürk’ten çok uzakta bulunan hastanelere gidiyoruz” diyen site sakinlerine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın “Artık gitmenize gerek kalmayacak. Kemerburgaz’a  ciddi bir yatırım yaptık ve bir poliklinik yaptık. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz” cevabını verdi.


POLİKLİNİK KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK

Hizmete açılacak poliklinik ile ilgili bilgi veren Başkan Aydın “6 ile 10 uzman doktorun aynı anda hizmet verebileceği son derece kaliteli, son derece nitelikli bir bina...