28 / 03 / 2024

Remzi Aydın’dan Eminönü Alibeyköy tramvay hattı açıklaması!

Remzi Aydın’dan Eminönü Alibeyköy tramvay hattı açıklaması!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan tramvay projesinin tamamlanmış olduğunu da belirten Başkan Aydın “Onun dışında Bağcılar – Beşiktaş – Gayrettepe metrosu Eyüp’ten geçiyor, 4 tane istasyonu bizde" dedi




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, haftasonu Göktürk’te bulunan iki ayrı sitede düzenlenen toplantılara katıldı. Toplantılarda site sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aydın, poliklinik ve yürüyüş yolu müjdelerini verdi.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk’te bulunan Yeşil Belgrad ile MESA Yamaçevler sitelerinin sakinleriyle bir araya geldi. Her iki sitede de ortak şikayet olarak “En büyük ihtiyaç hastane, herhangi bir sağlık sorununda Göktürk’ten çok uzakta bulunan hastanelere gidiyoruz” diyen site sakinlerine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın “Artık gitmenize gerek kalmayacak. Kemerburgaz’a  ciddi bir yatırım yaptık ve bir poliklinik yaptık. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz” cevabını verdi.


POLİKLİNİK KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK

Hizmete açılacak poliklinik ile ilgili bilgi veren Başkan Aydın “6 ile 10 uzman doktorun aynı anda hizmet verebileceği son derece kaliteli, son derece nitelikli bir bina yaptık. İğneden ipliğe kadar her şeyini dayadık döşedik ve Sağlık Bakanlığı’na devrettik. Bakanlık doktor atamalarını yapacak ve tıbbi cihazlarını getirecek. Mart’ın ikinci ya da üçüncü haftası açılışını yapacağız. İlk etapta gece nöbeti saat 23.00’a kadar olacak. Ama hasta sirkülasyonuna göre düzenleme yapılacak. 24 saat esaslı olmasını istiyoruz. 18.00 ile 22.00 arası uzman doktor görev alacak. Röntgen çekimi olacak, laboratuvar hizmetleri ve diş ünitesi olacak. Hemen karşısında aile hekimleri var, hemen yanında 112 acil var. Sağlık kompleksi gibi oldu, bölgeye hizmet verecek. Kemerburgaz’da ve Göktürk’te 2B planlarında birer tane hastane yeri ayırdık. Oralarda da ileriki süreçlerde daha büyük boyutlu hastaneler olur diye tahmin ediyorum” diye konuştu.


YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Başkan Remzi Aydın, Göktürk’te bulunan fidanlıkla ilgili olarak, Orman Bakanlığı ile seçim zamanı görüşme yaptıklarını ve burada yürüyüş bandı yapılacak bölümün belediyeye tahsis edildiği müjdesini verdi. Başkan Aydın, fidanlığa yapılacak yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ilgili de bilgi vererek; “Fidanlığın tamamı değil, fidanlık onların ana damarı, yürüyüş bandı ile ilgili bölüm bize tahsis edildi. Fidan üretimi devam edecek ama bir kısmını belediyemize tahsis ettiler. Bisiklet ve yürüyüş yolu yapmak için protokol imzaladık. Onun projelerini çizdirdik, ufak tefek revizyonlar var. Oraya çok güzel bir yürüyüş yolu yapacağız. Hatta biz orayı Göktürk halkı ile birlikte yapalım istiyoruz. Belediye ve Göktürk halkı bir araya gelelim, beraber yapalım. Mesela 50 tane ağacı, kendiniz isterseniz site olarak alacaksınız, dikeceksiniz. Dolayısıyla sizlerin de katkısı olacak. Böylelikle herkes, kendi emeği de geçtiği için, daha çok sahip çıkacak. Yaza yetiştireceğiz inşallah”


TRAMVAY PROESİ TAMAM

Eminönü’nden Haliç sahil boyunca Alibeyköy’e bir tramvay projesinin tamamlanmış olduğunu da belirten Başkan Aydın “Onun dışında Bağcılar – Beşiktaş – Gayrettepe metrosu Eyüp’ten geçiyor, 4 tane istasyonu bizde. Bir de mevcut Yenikapı’dan havalimanına giden hızlı tramvay var o da Bayrampaşa durağından Eyüp Feshane’ye entegre olacak. Bu demir yolları ile 3 yıl içerisinde, Eyüp’ten her tarafa gidebileceksiniz.”


Eyüp Belediyesi


Geri Dön