19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 10 kilometre uzunluğa sahip hatta, “Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ile Haliç Bölgesi Bölge Planlama ve Peyzaj Çalışmaları Saha Gezisi” düzenledi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Unkapanı Köprüsü'nden başlatılan gezinin son noktası, Alibeyköy Cep Otogarı oldu. Gezinin, 7 kilometre uzunluğundaki kısmını, yaklaşık 10 bin adım atarak bitiren Ekrem İmamoğlu, hatta çalışma gerçekleştirecek İBB iştirakleri ve birimlerinin yöneticileri ile görüştü. 

Ekrem İmamoğlu ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

“BU HATTA 2022 SÜRPRİZLERLE DOLU”

Unkapanı'ndan Balat'a kadar yürüyerek giden Ekrem İmamoğlu bölgeye ilişkin şunları anlattı:

-Eminönü’nden Alibeyköy’e kadar olan, Haliç kıyılarını da içeren düzenleme çalışmalarımız var. Cibali’den Eminönü’ne devam edecek olan tramvay hattımızın tamamlama işimiz var. 

-Tabi burada, Atatürk Köprüsü’nde, Unkapanı’nda bindiğimiz kavşakta hem çok zayıflamış olan üst geçidin yenilenme meselesi var hem de köprü altından geçecek tramvay hattımız söz konusu.

-Eminönü’nün peyzaj çalışması da bu işler içerisinde. Gerçekten görsellerine baktığımızda 2021 ve 2022’de Unkapanı'ndan Eminönü’ne kadar olan hatta, 180 derecelik çok büyük, çok güzelleşen bir değişimi inşallah yaşayacağız. 2022, bizim için bu hatta sürprizlerle dolu.

Ekrem İmamoğlu ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022 yılında tamamlanacağını müjdeleyen Ekrem İmamoğlu, “Haliç bir ulaşım aksına dönsün istiyoruz. Keyifli bir ulaşım sathı olsun istiyoruz orası. Aynı zamanda tramvaya yakın bölümde de parklanma kapasitesini artırarak, orada arabalarını bırakıp, tramvayla Eminönü'ne seyahat etmelerini; oradan belki de Sultanahmet'e, diğer bölgelere, hatta Beyoğlu'na metro hattımızla devam etmelerini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlara metro müjdesi!


Geri Dön