20 / 04 / 2024

Eminönü Meydanı fotoğrafları

Eminönü Meydanı fotoğrafları

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Yeni Cami'nin önünü ve Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapacağı istimlak faaliyetlerine başlamış. Bayındırlık Bakanlığı bu istimlak faaliyeti için 1 milyon 700 bin liralık tahsisat ayırmış.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Su altı fotoğrafları çekmek isteyenler müjde! Samsung Galaxy Note 20 Ultra hep yanınızda! 22 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tatilde su altı fotoğrafları çekmek isteyenler Hepsiburada'dan müjde geldi! Hepsiburada, Samsung'un suya dayanıklı amiral gemisi telefonuna indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Samsung Galaxy Note 20 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Bahçelievler'de çöken binanın fotoğrafları ortaya çıktı!

Bahçelievler'de boşaltılan 7 katlı binanın çökmeden bir gün önce çekilen kolon ve kirişlerinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Atakule'nin inşaat fotoğrafları yukarıdan nasıl çekildi?

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi Atakule'nin inşaat fotoğrafları ortaya çıktı. Drone olmayan zamanda inşaat fotoğraflarının yukarıdan nasıl çekildiği ise merak konusu oldu.

Eminönü Meydanı yenileniyor!

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı Küçükköy Meydanı'na uzatılacak!

Gaziosmanpaşa'daki ulaşım projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte masaya yatırılarak değerlendirildi. Toplantıda Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattının Küçükköy Meydanına kadar uzatılması kararı alındı.

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Göktürk-2'den Türkiye fotoğrafları!

Genelkurmay Başkanlığı, milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen yüksek çözünürlüklü ilk keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2 uydusunca Edirne, Kırklareli, Samsun ve İstanbul'dan alınan görüntüleri paylaştı. İşte o fotoğraflar...

Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Eminönü Meydanı fotoğrafları Haberi

Eminönü Meydanı fotoğrafları



Belediye Eminönü açmak için ne kadar para verdi


Tasarruf edilen para ile B haritasına dahil emlakın istimlakine de başlanacak


    Yeni Cami'nin önünü ve Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapılan istimlak muamelelerinin son safhası hakkında malumat almak üzere belediyenin salahiyettar makamlarına istinat ederek aldığımız en kati ve sahih malumatı aşağıya kaydediyoruz:

    Eminönü Meydanı'nı açmak üzere A ve B işaretli iki istimlak haritası vardır. Bunlar Nafıa Vekaleti'nce tasdik edilmiştir. 

    A işaretli haritaya dahil olan emlakın istimlakı için Nafıa Vekaleti 1.700.000 liralık bir tahsisat ayırmıştır.

    A işaretli haritada beş adada 113 parça emlak tespit edilmiştir. Bu 113 parça emlaktan...