19 / 04 / 2024

Emlak değerleme sektörü daraldı mı

Emlak değerleme sektörü daraldı mı

2013 yılında 800 bin konut için değerleme raporu hazırladıklarını anlatan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım, bu yılın ilk 5 ayında ise değerleme sektöründe yüzde 30’a varan bir oranda daralma yaşandığını söyledi

Bekir Yener Yıldırım: Emlak değerleme sektörü yüzde 30 daraldı!

2013 yılında 800 bin konut için değerleme raporu hazırladıklarını anlatan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım, bu yılın ilk 5 ayında ise değerleme sektöründe yüzde 30’a varan bir oranda daralma yaşandığını söyledi

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu boykotun ardından ülkedeki emlak sektörünün çözülmesi için yeni bir adım atıldı. İŞte yeni planın tüm ayrıntıları...

IMF: Çin’de gayrimenkul sektörünün riskleri kontrol altına alınabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'de gayrimenkul sektöründen kaynaklanan risklerin kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.

Ekim 2021'de konut sektöründe neler yaşandı? 

Son iki yılda yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını analiz eden EVA Gayrimenkul Değerleme, 2021 senesinde yatırımların 2020'ye göre; yüzde 37 arttığını açıkladı.

Konut sektöründe Eylül 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 95. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Eylül'de konut sektöründe neler yaşandı?

Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 94. sayısı yayınlandı. Peki Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 93. sayısı yayınlandı. Peki Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Gayrimenkul değerleme sektöründen öğrencilere çağrı!

Türkiye genelinde gayrimenkul değerleme sektörünün kuruluş ve gelişim süreçlerinin içerisinde bulunan duayen isimlerden biri olan Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, üniversite tercihlerini yaparak geleceklerini belirleyecek olan gençlere önemli tavsiyeler verdi. 

Vakıf GYO 2021 yılı değerleme şirketlerini seçti!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan ve değerleme yaptırılması gereken her bir varlık için Arge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ firmasından değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

İdealist GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

İdealist GYO'nun 2021 yılı için değerleme şirketinin Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak belirlenmesine, ‘'Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile ‘'Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'' firmalarına değerleme yaptırılmasına karar verildi. 

Atakule GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Atakule GYO, 2021 yılında portföyünde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık için değerleme hizmeti alınacak şirket olarak REEL Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Emlak değerleme sektörü daraldı mı Haberi

Emlak değerleme sektörü daraldı mı


İpotekli satışlar yani banka kredisiyle yapılan konut satışlarının azalması değerleme şirketlerini de etkiledi. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) olarak 2013 yılında 800 bin konut için değerleme raporu hazırladıklarını anlatan TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım, bu yılın ilk 5 ayında ise değerleme sektöründe yüzde 30’a varan bir oranda daralma yaşandığını söyledi. Yıldırım, mayıs ayından itibaren başlayan canlanma eğiliminin devam etmesi halinde yılı 2013’ün rakamlarıyla başabaş kapatabileceklerini hatta aşabileceklerini söyledi. 


Yenin kanunla gelir sıkıntısı aşıldı 

Değerleme uzmanlarının en büyük iş alanın bankaların konut kredileri için hazırladığı değerleme raporları olduğunu belirten Yıldırım, “Sermaye Piyasası Kanunu’nun yenilenmesiyle üyelerinin müşterilere verdiği değerleme hizmeti konusunda bir asgari limit belirlendi. Düzenleme ile değerleme ücreti vergi ve harçlar hariç en az alınacak tutar 325 TL olarak belirlendi” dedi. Bu...