25 / 04 / 2024

emlak işletmeleri yetki

emlak işletmeleri yetki

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli’de Miktat Kutlu tarafından kuruldu.

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kuruldu!

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kağıthane'de Hüseyin Narmanlı tarafından kuruldu!

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited kuruldu!

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited bugün Şişli'de Burak Katırcı tarafından kuruldu.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Yabancılara gayrimenkul satışında hizmet bedeli yükseltilmeli!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmeleri tarafından yabancılara gerçekleştirilen aracılık işlemlerinde hizmet tutarının yükseltilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahane Evler Emlak Gıda İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi açıldı!

Şahane Evler Emlak Gıda İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi 500 bin TL sermaye bedeli ile Farzad Taherı tarafından açıldı.

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda   750 binTL sermaye bedeli ile Dilek Sayıoğlu, Selim Polat, Reşat Çebİ tarafından kuruldu.

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 225 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Çevik tarafından kuruldu.

emlak işletmeleri yetki Haberi

emlak işletmeleri yetki

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

Medya Keşan'dan Aygül Konar'ın haberine göre; konuyla ilgili açıklamalar yapan Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar başlıklı 6’ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre artık yetki belgesi alacak olan gerek emlak işletmelerinin gerekse de sözleşmeli işletmelerin eğitim almaları gerekiyor. Bu madde ile bu kişiler için, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olma şartı getirildi” diye konuştu. 

YETKİ BELGESİ ALMIŞ OLANLAR DA EĞİTİM ALMAK...