25 / 04 / 2024

emlak komisyonu sınırlama

emlak komisyonu sınırlama

ltın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 05 Haziran tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kredi kartlarında sınırlama nereden başlayacak? İlk işaret geldi...  

Kredi kartı harcamalarındaki yükseliş devam ederken gözler ekonomi yönetiminden gelecek kararlara çevrildi. Peki kartlarda hangi düzenlemeler bekleniyor, ilk sınırlama nereden başlayacak?

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.

Borsada maliyet sıfırlama nasıl yapılır? İşte o formül…

Borsada yatırımcıların daha fazla kazanç sağlamak için kullandıkları yöntemlerden biri olan maliyet sıfırlama, borsaya yeni girenler tarafından merak ediliyor. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, maliyet sıfırlamanın nasıl yapıldığını anlattı.  

Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine '' Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?'' sorusunu sordu. Peki vatandaş ne dedi? İşte gelen cevaplar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

emlak komisyonu sınırlama Haberi

emlak komisyonu sınırlama


05 Haziran tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik, bu sektörde faaliyet gösteren emlak işletmeleri ve hizmet alan müşteriler için yeni esaslar da getirdi.
Konuya ilişkin bazı değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yeni yönetmelik çerçevesinde emlakçılığı herkes yapamayacak, taşınmaz ticaretine konu hizmetleri iştigal eden işletmeler adına da yetki belgesi verilecek. Ticaret il müdürlüğü tarafından verilecek olan bu belge, her işletme için ayrı ayrı düzenlenecek ve beş yıl geçerli olacak. Yeni işletmelere yetki belgesi verilebilmesi için bağımsız bölümlerin net alanı en az otuz metrekare olması da gerekiyor. Mesleğe yeni başlayacak kişilerin on sekiz yaşının doldurulmuş ve lise mezunu olması da şart. Sadece vergi mükellefi ve meslek odası kaydı olan, iflas etmemiş, konkordato...