29 / 03 / 2024

Emlak Konut satışları 2016

Emlak Konut satışları 2016

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 yılı 3. çeyrekte 10 milyon metrekare arsa ve projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Emlak Konut’un Ağustos ayı satışları yükseldi!

Emlak Konut’un ağustos satışları indirim kampanyasıyla sert yükseldi, şirketin sadece ağustosta elde ettiği satış geliri ilk yedi ayın üzerine çıktı.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

İkinci el konut satışları üçüncü çeyrekte yüzde 64 arttı!

Endeksa ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM), 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İkinci El Konut Piyasası Raporu” nu açıkladı. Rapora göre ikinci el konut satışları 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 64 artış yaşadı. 

Faiz indirimi konut satışlarını hızlandırdı!

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine indirmesiyle emlak sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Faiz indirimi, konut satışlarını hızlandırdı...

Haziran'da konut satışlarında sıçrama yaşanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Mayıs ayı konut satışlarına ilişkin konuştu. Özelmacıklı, "Haziran ayı rakamlarında ise satışlarda sıçrama yapılacak” dedi...

Emlak Konut satışları 2016 Haberi

Emlak Konut satışları 2016

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektöründeki yeni hedefleri ve 2016 kar hedefini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda bildirdi. 


Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, İstanbul dışında Ankara, Denizli, Konya, Nevşehir ve Niğde’de projelere başladıklarını belirtti. 


Emlak Konut'un 2023 hedefini 250 bin bağımsız bölüm olarak belirten Kurum, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası katıldıkları kampanya ile 2 milyar lira ciro elde edildiğini belirtti. 


Anadolu'da proje atağında olan Emlak Konut 2016 yılı sonuna kadar Gebze ve Ankara’da 4 bin konut daha satışa arz edecek. Emlak Konut 2016 yılı için 1,5 milyar TL kar tahminini inşaatların hızlı ilerlemesi ve bu projelerdeki satışların da güçlü olmasının katkısıyla üçüncü çeyrek itibariyle net karı yaklaşık 1,8 milyar TL olarak yükseltti. 


10 milyon metrekare arsa ve  projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte...