27 / 04 / 2024

Emlak sektörü 2015 tahminleri

Emlak sektörü 2015 tahminleri

2014’ün ilk 9 ayında yalnızca yabancılara 13 bin 611 adet konut satılmasının ardından, 2015’de gayrimenkulün parlamaya devam edeceği, trendin bir kez daha yükselişe geçtiği bir yıl olması bekleniyor.

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Her sektörü olumsuz etkileyen virüs, emlak sektörünü de etkileyecek mi? İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu Evrim Kırmızıtaş, koronavirüse karşı emlak sektöründe alınabilecek önlemleri anlattı...

Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi? 

Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, koronavirüsün emlak sektörünü etkilediğini söyledi. Küçüker, "Mayıs ayını belki sıkıntılı geçireceğiz ama ondan sonraki süreç Alanya’yı çok iyi bir sezon bekliyor" dedi... 

Zeynep Tandoğan: Emlak sektörü Türk yatırımcılar için yıldız olacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağını söyledi.

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Ürdün'de ekonomik paket emlak sektörünü olumlu etkiledi!

Ürdün hükümet tarafından uygulanan yeni ekonomi reform paketi emlak sektörüne olumlu yansıdı.

Emlak sektöründe görüntülü görüşme devri!

Görüntülü Etkileşim Platformu 11Sight’ın Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, emlak sektörünün Türkiye’de bambaşka bir kimliğe büründüğünü belirtti...

ALTSO’dan Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar semineri !

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü “Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar” semineri yapılacak. Seminere Google, Google Partners ve Digital Exchange gibi bu alanda ünlü kurumların temsilcileri konuşmacı olarak katılacak…

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirdi. Kurudere, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektöründeki sıkıntılardan bahsetti.

Suriye sınırındaki hareketlilik emlak sektörünü etkiliyor!

Şanlıurfa Akçakale'de sınır güvenliğinin sağlanması için eylül ayı sonunda yapılması amaçlanan olası bir sınır dışı planı, başta emlak sektörü olmak üzere piyasaları olumsuz olarak etkiliyor.

Emin Üstün: Eminevim kendini emlak sektöründe kabul ettirdi!

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Üstün: "Emlak sektöründe Eminevim sınav verdi ve kendini kabul ettirdi. Faizlerin yüksek döneminde inşaat sektörünü harekete geçirdik" dedi...

Emlak sektörü canlanacak!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konut kredilerinde yaşanan düşüşle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaan, ''Konut kredilerine rekor düzeyde başvurunun gelmesi, emlak sektöründe canlanma olacağını göstermektedir'' diye konuştu. 

Emlak sektörü 2015 tahminleri Haberi

Emlak sektörü 2015 tahminleri

2014’ün ilk 9 ayında yalnızca yabancılara 13 bin 611 adet konut satılması ve satışların bir önceki yıla oranla yüzde 80 artmasının ardından, 2015’de gayrimenkulün parlamaya devam edeceği, trendin bir kez daha yükselişe geçtiği bir yıl olması bekleniyor.  


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 2015 yılında gayrimenkul sektörünün nabzının ağırlıklı olarak yine İstanbul’da atacağını belirterek; “İstanbul’da son dönem nüfus artışı ve göçlerin etkisiyle hane halkı sayısı 1.180.000 artış gösterdi. Türkiye nüfusunun yüzde 20’den fazlası İstanbul’da yaşıyor ve son dönemdeki yabancı akınını da hesaba katarsak gayrimenkul sektörünün nabzı ağırlıklı olarak yine burada atacak” dedi.


Alıcı Seçim Öncesini Fırsat Dönemi Olarak Değerlendiriyor

Türkiye’de yalnızca inşaat ve emlak üretiminde değil emlak geliştirmede de büyük bir ivme gösterdiğine dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun...