27 / 04 / 2024

emlak vergileri dönemleri

emlak vergileri dönemleri

Emlak vergileri dönemleri, her sene Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan vergi takvimi kapsamında belirtiliyor. Buna göre şu an 2013 yılı ikinci emlak vergisi dönemi içerisindeyiz...

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Samaneh Mehraban ve Seyedmahdı Saadatagah ortaklığında kuruldu.

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurdu! 30 bin TL teminatla 190 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurusunda 30 bin TL teminatla ekonomik ömrünü doldurmuş arabaların satış ihalesine çıkacağını duyurdu. Son tarih 7 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın! İşte haberin detayları…

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alı Alızadesahzabı ve Meısam Jarahı ortaklığında kuruldu.

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Tayfun Kılıç ve Tuba Gelgit ortaklığında kuruldu.

Nc Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nc Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mohammad Sohel, Muhammed Fathah Nedumkandathıl Cheri, Nadeem Musthafa ve Suhaıb Kundıl ortaklığında kuruldu.

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Daar Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu'

Daar Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Muhammed Bedir Mevlevi tarafından kuruldu.

Onyx Projects Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onyx Projects Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Yusuf Alşami tarafından kuruldu.

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü Ayvalık'ta 2 arsa satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla! 

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir ili, Ayvalık ilçesi, Küçükköy Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı 8 taksit imkanıyla satıyor...

emlak vergileri dönemleri Haberi

emlak vergileri dönemleri

Emlak vergileri dönemleri!

Emlak Vergisi Kanunundaki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor. 


Bu Kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor. Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmaz.


Emlak vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Gayrimenkul sahipleri vergi borcunu "emlak vergileri dönemleri" içerisinde iki taksit halinde ödeniyor.


Emlak vergileri dönemleri, her sene yeniden hazırlanan vergi takvimi kapsamında belirleniyor. Buna göre, 2013 yılı emlak vergi dönemleri şu şekilde belirlendi:


1. taksit dönemi: Mart, Nisan, Mayıs ayları

2. taksit dönemi: Kasım ayı.


Yukarıda da görüldüğü üzere emlak vergisi dönemleri ne göre...