28 / 03 / 2024

Emlak vergisi artış oranı

Emlak vergisi artış oranı

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Emlak vergisi artış oranı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılan emlak vergi değerleri, takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte emlak vergisi artış oranı 2015..

Emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015!

2015 yılına ait emlak vergi değerleri ile 2015 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak arsa ve arazi metrekare birim değerleri tebliğ ile açıklanıyor. İşte emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015..

Emlak vergisi artış oranları 2014!

Emlak vergisi oranları bilindiği üzere dört senede bir oluşturulan komisyonlarla belirleniyor. Peki 2014 yılında emlak vergisi yüzde kaç artacak? İşte emlak vergisi artış oranları 2014...

Emlak vergisi artış oranı!

Her yıl emlak vergisi ödenecek tutarlar, emlak vergisi artış oranı üzerinden hesaplanıyor. 2013 yılı emlak vergisi artış oranı ve yeniden değerleme oranlarına ilişkin bilgiler haberimizde...

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Emlak vergisinde artış için itiraz süreci başladı!

Emlak Vergisi'nde önümüzdeki 4 senenin değerlerinin belirleneceği takdir komisyonları toplandı. 30 Haziran'da askıya çıkarılan vergi artışlarına yapılacak itirazlar için süreç başladı.

Emlak vergisi 2021 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri şartı bulunuyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2021 artışı...

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Çifte emlak vergisi dönemi başlıyor!

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2020 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2020 artışı...

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Kasım'da ödenecek emlak vergisi!

Her sene olduğu gibi 2017 yılı vergi dönemi de çok yoğun geçti. 2017 vergi yılı; önce çok yüksek bir artışın yaşandığı daha çıkan Torba Yasa ise bu artışın önüne geçildiği bir yıl oldu... İşte gelecek 4 yılda ödenecek emlak vergisi...

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirlendi. İşte emlak vergisi 2018 artış oranları..

Emlak vergisi artış oranı Haberi

Emlak vergisi artış oranı

Gayrimenkuller için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Ödemeler aynı zamanda anlaşmalı bankalar ve ATM'leri aracılığı ile yapılabiliyor.


Vergi ödemesi, ilçe belediyelerinin E-belediye sistemine dahil olması halinde online bir şekilde de gerçekleşebiliyor. 


Emlak vergisi borcu, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Vergide aynı zamanda emlak vergisi artış oranı 2017 uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?


Emlak vergisi artış oranı 2017

Emlak vergisi mükelleflerinin ödeyeceği bedeli, sahip oldukları gayrimenkulün değeri üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca, taşınmaz değerine yeniden değerleme oranı ile zam yapılıyor. Bu sene için belirlenen emlak vergisi yeniden değerleme oranı 3,83.


Emlak vergisi oranları 2017

Cinsi Normal yörede Büyükşehirde

Mesken Binde 1 Binde 2

İşyeri Binde 2 Binde...