24 / 04 / 2024

emlak vergisi dava 2021

emlak vergisi dava 2021

2021 yılı, arsa metrekare değerlerinin yeniden takdir edildiği bir sene ve sanıldığının tersine birçok belediye tarafından takdirlerde fahiş yükselişler yapıldı. Peki emlak vergisi mükellefleri bu fahiş artışlar karşısında ne yapabilir?

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Herkes merak ediyor! Emlak vergisi için dava açılabilir mi?

Emlak vergisindeki yükselişler gündemden düşmüyor. Avukat / Arabulucu / Ph.D. (Maliye-Vergi Hukuku) Dr. Y. Burak Aslanpınar, Dünya Gazetesi'nde emlak vergisini kaleme aldı.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Yeni emlak vergisi değerlerinde dava hakkı!

2018 yılına ait emlak vergisi değerleri beklenenin üzerinde çok artmış olan taşınmaz sahiplerinin dava haklarını kullanmaları gerekiyor. İşte yeni emlak vergisi değerlerinde dava hakkı detayları...

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

Fahiş emlak vergisi mahkemelere taşındı!

2018 yılı için öngörülen Emlak vergisi oranlarında fahiş bedellere itirazlar devam ediyor. 4-5 katına çıkan vergilerle ilgili dava açan mülk sahipleri adli tatil nedeniyle beklemek zorunda kaldı.

Spor kulüpleri emlak vergisi ödemeyecek!

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

Emlak vergisi dava açma süresi!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisine dava açılabiliyor. İşte emlak vergisi dava açma süresi..

Emlak vergisine karşı dava açma!

Emlak vergisinin terkini ve yasal faizi ile birlikte iadesi istemiyle dava açılabiliyor. Peki, emlak vergisi dava açma süresi ne kadardır? İşte emlak vergisine karşı dava açma esasları...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi dava 2021 Haberi

emlak vergisi dava 2021

YMM, BDO Türkiye Yönetici Ortağı Cemalettin Turan, Dünya Gazetesi'nde emlak vergisindeki artışları kaleme aldı. İşte Cemalettin Turan'ın 'Arsa metrekare değerindeki fahiş artışlar nedeniyle emlak vergisi yükünüz 4 kat artmış olabilir' başlıklı yazısı...

Mükelleflerin emlak vergisi konusunda karşılaşabilecekleri kötü sürprizlere karşı uyarılması gerekiyor. Arsa, arazi, konut ve iş yeri sahiplerinden çoğu henüz bu durumun farkına varmamış olabilir. 2021 yılı, arsa metrekare değerlerinin yeniden takdir edildiği bir sene ve sanıldığının tersine birçok belediye tarafından takdirlerde fahiş yükselişler yapıldı. Bugünlerde muhtarlıklarda ilan edilen değerlerin kontrol edilmesi yararlı olur. Belediyeler tarafından takdir edilen arsa metrekare değerlerine karşı açılabilecek davalarda, dava açma süresinde de sona geliniyor. 

Belediyeler, 2022'den itibaren emlak vergisine esas olacak arsa metrekare değerlerinin takdirini 30 Haziran 2021 itibariyle bitirdi. Takdir edilen değerler muhtarlıklarda...