20 / 04 / 2024

emlak vergisi farklı ilden ödeme

emlak vergisi farklı ilden ödeme

Emlak vergisi 2015 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte farklı bir ilde bulunan mükellefler ne yapacak? İşte emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Emlak vergisi geri iade edilir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel her taşınmazın türüne göre farklı hesaplanıyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi geri iade edilir mi? Nasıl iade edilir?

Emlak vergisi hesabı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi oranları; mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri!

Emlak vergisi 2015 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte farklı bir ilde bulunan mükellefler ne yapacak? İşte emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri...

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Tek ev için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Ancak meskenler için emlak vergisi "0" oranı ile de hesaplanıyor. Peki, hangi evler muaf? Tek ev için emlak vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?

Arazi emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, binalarda, arsa ve arazilerde farklı oranlarde hesaplanıyor. Peki, bir arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranı 2015...

Emlak vergisi ne kadar 2015?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malların türüne göre farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi ne kadar 2015?

İki dairesi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, iki dairesi olan emekli emlak vergisi öder mi?

İşyeri emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın yer aldığı belediye sınırlarına göre, taşınmazın türüne ve değerine göre farklılık gösteriyor. Peki, işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri emlak vergisi hesaplama 2015 örneği...

Emlak vergisi 2015 oranları!

Emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Peki, emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?

Arsa emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti için bağlı bulunan belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler arsa, arazi ve binalar için farklı şekillerde dolduruluyor. İşte arsa emlak vergisi beyannamesi..

emlak vergisi farklı ilden ödeme Haberi

emlak vergisi farklı ilden ödeme

Emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri!

Emlak vergisi 2015 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Hala vergi borcunu ödememiş olan kimselerin önünde son 11 gün bulunuyor.


Peki, bu süreçte farklı bir ilde bulunan mükellefler ne yapacak? Başka ildeki taşınmazın emlak vergisi nasıl ödenecek?


Emlak vergisi ödemeleri bilindiği üzere taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak başka ilden de vergi ödemesi yapılması mümkün olabiliyor. Emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri şu şekilde sıralanıyor:


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


E-belediye hizmeti kullanan belediyeler; 

Adana Büyükşehir...