20 / 04 / 2024

emlak vergisi geçici muafiyeti nedir

emlak vergisi geçici muafiyeti nedir

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Vergide bazı taşınmazlara geçici muafiyet uygulanıyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyet koşulları nelerdir?

Emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

Kanunen meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile geçici muafiyet uygulaması bulunuyor. Sıfır oranlı muafiyetten yararlanmak için belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

29 Temmuz 1970 tarihinde kabul edilen 1319 sayılı Emlak Vergisi kanunu gereğince, kimi mükellefler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti nedir? Kimler geçici olarak muaftır?

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy'ün geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy Genel Altyapı, Sanat Yapıları Ve Yol İnşaatı İşi'nin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu.

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Merkez Ankara'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Merkez Ankara), F, G, H, M1, M2, M3 Blokların kısmi geçici kabulü yapıldı ve kısmi geçici kabul tutanağı 28 Haziran 2022 tarihinde onaylandı.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Emlak Konut GYO Cer İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Cer İstanbul kapsamında bulunan 384 Ada 7 Parsel A1, A2, A3, B, C ve Mescit Bloklar, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 30 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Emlak Konut GYO Küçükçekmece Halkalı projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Küçükçekmece Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatları ile Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi kapsamındaki; 1463 Ada 1 Parsel Spor Tesis Alanı İle Ada İçi Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı! 

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde  (Köy Zekeriyaköy) kısmi geçici yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Doğuş GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı dördüncü dönemine ait Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmeyen ekteki gelir tablosu geçici vergi beyannamesi vergi dairesine sunuldu. 

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Başkent Emlak Konutları 1. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nde kısmi geçici kabulü yapıldı.

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Avangart İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Kağıthane Seyrantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Avangart İstanbul), 7752 Ada 2 Parsel A, B, C Bloklar ile Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

emlak vergisi geçici muafiyeti nedir Haberi

emlak vergisi geçici muafiyeti nedir

Emlak vergisi geçici muafiyet koşulları!

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Bu verginin esasları, ödeme ve muafiyet koşulları 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor.


Vergide kimi geliri olmayan tek mesken sahipleri tamamen muaf tutulurken, kimi taşınmazlar için ise belli bir süre indirimli muafiyet uygulanıyor. Emlak vergisi geçici muafiyet koşulları kanunun 5. maddesinde açıklanıyor.


Buna göre yeni biten bir binadan ev satın alan kimseler vergi değerinin 1/4'ü, inşalarının sona erdiği yılı takibeden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır.   


Emlak vergisi geçici muafiyeti:

a) Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin 2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşalarının sona erdiği yılı takibeden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten...