20 / 04 / 2024

emlak vergisi iadeleri 2014

emlak vergisi iadeleri 2014

006.01-2580 sayılı özelge ve 38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği gereğince, muafiyetten faydalanabilecekken bilmeden vergi ödeyen kişilere vergileri iade edilebiliyor. İşte emlak vergisi iadeleri 2014..

Geriye dönük emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Bu vergi avantajı yalnız tek mesken sahiplerine uygulanıyor. Peki geriye dönük emlak vergisi iadesi mümkün müdür? Geriye dönük emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi iade kanunu!

Maliye Bakanlığı tarafından alınan bir karara göre, emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecekken fazladan emlak vergisi ödeyen ev sahiplerine, ödedikleri vergi geri iade ediliyor. İşte emlak vergisi iade kanunu..

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Emlak vergisi iadeleri 2014!

006.01-2580 sayılı özelge ve 38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği gereğince, muafiyetten faydalanabilecekken bilmeden vergi ödeyen kişilere vergileri iade edilebiliyor. İşte emlak vergisi iadeleri 2014..

Emlak vergisi iadesi kime ödenir?

Emlak vergisinde bazı koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri tek mesken muafiyetinden faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi kime ödenir? İşte 2014 yılı emlak vergisi iadeleri...

Emlak vergisi iadesi!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyetten faydalanabilecekken bilmeden vergi ödeyen kişilere emlak vergisi iadesi yapılıyor. İşte emlak vergisi iadeleri..

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi iadeleri 2014 Haberi

emlak vergisi iadeleri 2014

Emlak vergisi iadeleri 2014!

Maliye Bakanlığı'nın 11 Nisan 2011 tarih 006.01-2580 sayılı özelgesi ve 38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği gereğince, muafiyetten faydalanabilecekken bilmeden vergi ödeyen kişilere vergileri iade edilebiliyor.


Emlak vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahiplerinin gelirinin olmaması durumunda vergi muafiyeti uygulanıyor. Emlak vergisinden muaf olmak için sahip olunan tek meskenin 200 metrekareden büyük olmaması gerekiyor.


200 metrekare büyüklüğünü aşmayan tek meskene sahip olan; ev hanımları, dul ve yetimler, gaziler, engelliler, emekli ve işsizler vergiden muaf oluyor.


Ancak muafiyet için belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Aksi halde vergi mükellefi gibi ödemeler devam ediyor.


Siz de emlak vergisi muafiyet şartlarını taşıdığınızı ancak muafiyet hakkını bilmeden vergi ödemelerinde bulunduysanız, ilgili emlak vergisi kanunu genel tebliği gereğince ödediğiniz emlak vergisi iadelerini isteyebiliyorsunuz.


Emlak vergisi iadeleri..

1- Emeklilerin...